A masz jakiś sposób na zabezpieczanie tego retuszu, bo mi się często wycierał w trakcie pracy z modelem i musiałem go poprawiać.Kalina pisze:Jeżeli chodzi o retusz to maluję pastelą i rozmazuję palcem.
[RELACJA] Oldsmobile
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
W budowie: Halny;
Kalina! Wydaje mi się, że wewnętrzna część opony tj. ta stykająca się z obręczą koła nie powinna być kanciasta lecz zaokrąglona co można było uzyskać przez zwężanie średnic kolejnych pierścieni tworzących oponę lub obecnie przez zeszlifowanie rantu. Jesli ten rant to niejako brzeg obręczy, to może lepiej było wyciąc ten rant z tego samego materiału co reszta obręczy koła, żeby teraz nie retuszować jego wewnętrznej części (nawet dobry retusz będzie wyglądał gorzej niz ten sam materiał), a poza tym osobny od części markującej oponę rant, dodatkowo uplastyczniałby koło modelu.
Tak czy inaczej bardzo ładnie Ci model wychodzi i przyjemnie popatrzyć jak świetnie sobie z nim radzisz.
Tak czy inaczej bardzo ładnie Ci model wychodzi i przyjemnie popatrzyć jak świetnie sobie z nim radzisz.
W 1905 r. wyszła w stanach piosenka "In My Merry Oldsmobile" - z taką okładką:
Co do obręczy, w blogu poświęconym odbudowie starego oldsmobila i wyprawie przez Stany, zdemontowane koło wygląda tak:
Na sieci są również różne zdjęcia
Z przyjemnością śledzę twoją relację.
Co do obręczy, w blogu poświęconym odbudowie starego oldsmobila i wyprawie przez Stany, zdemontowane koło wygląda tak:
Na sieci są również różne zdjęcia
Z przyjemnością śledzę twoją relację.
- Do not try to make a model. Instead only try to realize the truth.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.