*[Galeria/Samolot] P-47 D 25 A.Haliński
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
-
Podoba mi się Seb!! Powiedz tylko, nie warto było poszpachlować okaptowanie silnika i dobrać kolor w celu pomalowania tegoż po obróbce? Nooo i te popychacze w kolorze miedzi- rażą :-). Ogólnie robisz fajne modele, bez zadęcia, nie ukrywając "wstydliwych" niedoróbek. Szacuneczek kolego!!
Never shall I fail my comrades
Dzięki , ale co miałem szpachlować ? osłona silnika jest ok nie ma tam grama szpachli, a zdjęcia może odnoszą takie wrażenie jakby kiepsko sklejone ale ja takich baboli nie produkuję , zrobię jedną fotkę za jakiś czas i Ci dokładniej pokaże , żeby nie było, :-) te miedziane to nie popychacze to przewody do paliwowe, a popychacze są w kolorze czarnym . hmmm
Nie obrażaj kolego ślepych a prawidłowo niewidomych - grają w szachy i to bardzo dobrze mają tytuły - polecam http://www.wrzos.org.pl/?id=68&m=19 dział Szachy. tak więc zanim się co chlapnie to dobrze jest się zastanowić czy się nie urazi kogoś pokrzywdzonego przez los.
Pozdrawiam wierząc że to tylko przejęzyczenie
Pozdrawiam wierząc że to tylko przejęzyczenie
Nooo wyjaśniło się
Ale ,żeby nie rzucać słów na wiatr macie kilka fotek...
Aaaa ,może jeszcze będzie galeria tej maszyny co tam widać na drugim planie :-) ale , ...może :-) To będzie już mój 22-gi Hal. :-) Zleciało.
Przepraszam dopiero teraz zauważyłem ,że troszkę się zakurzył model już wygłaskany został. :-)
Ale ,żeby nie rzucać słów na wiatr macie kilka fotek...
Aaaa ,może jeszcze będzie galeria tej maszyny co tam widać na drugim planie :-) ale , ...może :-) To będzie już mój 22-gi Hal. :-) Zleciało.
Przepraszam dopiero teraz zauważyłem ,że troszkę się zakurzył model już wygłaskany został. :-)
Bardzo ładny model.
Szczególnie starannie zrobione połączenia segmentów kadłuba.
Oprofilowanie połączenia kadłub-skrzydło też perfekt.
Śmigło rzeczywiście na końcach powinno mieć zdecydowanie mniejszy kąt natarcia niż w pobliżu środka (końcówki mają większą prędkość liniową i w przeciwnym razie wcześniej następowałoby tam oderwanie strug (zjawisko analogiczne jak w przeciągnięciu) - wszystkie śmigła tak mają). Ale wobec fajnie zrobionego kołpaka i trzonów łopat - to nie rzucający się w oczy drobiazg.
Gratulacje!
Jak długo trwała budowa?
Szczególnie starannie zrobione połączenia segmentów kadłuba.
Oprofilowanie połączenia kadłub-skrzydło też perfekt.
Śmigło rzeczywiście na końcach powinno mieć zdecydowanie mniejszy kąt natarcia niż w pobliżu środka (końcówki mają większą prędkość liniową i w przeciwnym razie wcześniej następowałoby tam oderwanie strug (zjawisko analogiczne jak w przeciągnięciu) - wszystkie śmigła tak mają). Ale wobec fajnie zrobionego kołpaka i trzonów łopat - to nie rzucający się w oczy drobiazg.
Gratulacje!
Jak długo trwała budowa?