No to mam jedna wieze do d.... Cala nadzieja w Pawle , ze zalatwi mi ta konwersje a drugi model bede dlubal sam na podstawie pierwszego. Zapomnialem dodac , ze T-72M1Z od PT-91 mozna odroznic po innych kostkach pancerza reaktywnego na wiezy (potrojne bloki)
Jak na razie prubuje tylko z jedna strona . Zobaczymy czy sie uda? A wiec zostaly usuniete gumowe oslony gasienic i zostana zastapione prostymi. W orginale sa chyba stalowe ? Na poczatku myslalem o przeszlifowaniu tych orginalnych i wyrownaniu szpachlowka. Jest to jednak niemozliwe Guma faluje to w jedna strone to w druga. Grozi to przeszlifowaniem na wylot. Guma zostala odcieta co kosztowalo mnie nie malo czasu i zastapiona nowym elementem z przezroczystej plytki. Dostalem ja kiedys od wojka zegarmistrza i sluzy ponoc normalnie do wykonywania nowych szkielek w zegarkach Odcieta guma posluzyla jako szablon . Plytka jest strasznie lamliwa i to wlasnie przydarzylo sie mi ale na szczescie po sklejeniu to miejsce jest niewidoczne. Po przyklejeniu jej do blotnika musialem dodac jeszcze troche szpachlowki aby calosc wyrownac i oto wynik
Ostatnio zmieniony ndz gru 21 2003, 23:32 przez Okonek, łącznie zmieniany 1 raz.
Calosc przykleilem do blotnikow i pomalowalem. Okazalo sie , ze za wczesnie Uwidocznily sie miejsca laczenia. A wiec kolejny raz szpachlowka i szlifowanie. Nie wiem , ktory raz juz to pisze na tym forum ale te dwie czynnosci ostatnio mnie nie opuszczaja Po zrobieniu tych fotek musialem calosc przeszlifowac raz jeszcze drobniejszym papierem aby zlikwidowac rysy , ktore wczesniej nie widzialem
Ostatnio zmieniony ndz gru 21 2003, 23:33 przez Okonek, łącznie zmieniany 1 raz.
Prace strasznie powoli ida do przodu. A to dlatego , ze mam jeszcze pare innych modeli na warsztacie. Postanowilem dokonczyc ta prawa strone . Czas na kostki pancerza reaktywnego .Jakos mi wyszlo , ze w tej skali powinny miec 5 x 5 mm. Caly blok wyciolem z tej samej plytki co poprzednio a przerwy pomiedzy kostkami wykonalem moja pomocna pilka
Ostatnio zmieniony ndz gru 21 2003, 23:34 przez Okonek, łącznie zmieniany 2 razy.