DonRycho pisze: Modyfikacji musiałem poddać wysokość tulejki zawiasu. Tulejki wykonałem z kartonu wzmacniając je cyjanopanem. Wysokość tulejki po zmianie - 4mm, inaczej nie zamknęło by się pudełko zawiasu.
Mam pytanie, czy modyfikacje musiałeś wprowadzić z powodu jakiś niedociągnięc ze strony opracowania, czy po prosu robisz mały tuning?
DonRycho pisze: Modyfikacji musiałem poddać wysokość tulejki zawiasu. Tulejki wykonałem z kartonu wzmacniając je cyjanopanem. Wysokość tulejki po zmianie - 4mm, inaczej nie zamknęło by się pudełko zawiasu.
Mam pytanie, czy modyfikacje musiałeś wprowadzić z powodu jakiś niedociągnięc ze strony opracowania, czy po prosu robisz mały tuning?
Elementy wycinam dokładnie, tektura ma taką grubość jak w opisie czyli 0,5mm. Po podklejeniu osiągam grubość 0,8mm, a puszka zawiasu się nie domyka. Sądzę że do opracowania należy wprowadzić korektę
Podwozie składa się do przodu, do wnęki w skrzydle.
Nie chcę nadużywać tego forum do prezentacji materiałów fotograficznych tego samolotu, dlatego, że każdy może znaleźć je w necie.
Wyjątkowo zamieszczam ją
"Top Gun" Malował na treningi powietrzne F-14 żeby udawały SU-27
cytuje z MM:
"Udające Su-27 Flankery Tomcaty malowano w "niebieskie rozpryski" Flankerów lub inne kolory kamuflażu państw Wschodniego Bloku
Proponuje wykonać model takiego "Agresora", może on ciekawie prezentować się wśród innych F-14"
I jeszcze powiem że mi się ten kamuflaż bardzo podoba taki odmienny poprostu fajny
Ostatnio zmieniony sob cze 11 2005, 20:14 przez kl-9, łącznie zmieniany 2 razy.