Klej BCG (Brand Clear Glue)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Zrobiliśmy z Messer, na spotkaniu QWAK, eksperyment z trzema klejami. Jeden z taki jak mój, drugi Messera od firmy KW Trade i trzeci z podobnym, również czarnym napisem, ale innego dystrybutora.
Wniosek jest jednoznaczny klej, ten który pokazałem na zdjęciu, (UWAGA) z nalepką firmy WIKAM nie nadaje się zupełnie do klejenia. Pozostałe dwa ok. kleiły a najlepiej sprawdzony, jak na zdjęciu Jety, od KW Trade
Nie pozostaje mi więc nic innego jak poszukać tego właśnie kleju
Wniosek jest jednoznaczny klej, ten który pokazałem na zdjęciu, (UWAGA) z nalepką firmy WIKAM nie nadaje się zupełnie do klejenia. Pozostałe dwa ok. kleiły a najlepiej sprawdzony, jak na zdjęciu Jety, od KW Trade
Nie pozostaje mi więc nic innego jak poszukać tego właśnie kleju
W budowie: Halny;
Ale to nie jest aż takie proste, podróbkek jest więcej... Nie tylko ten BCG opisany "WIKAM" jest do d...y Ja dla przykładu kupiłem kiedyś dużą tubkę BCG ale bez jakiejkolwiek nazwy dystrybutora, za to przed napisem Brand Clear Glue zamiast dużego K było HY. Płyn który był w opakowaniu nie miał żadnych właściwości klejących. Tyle, że to przecież nie jest problem, tubka kosztuje 1PLN i można wypróbować wszystkie dostępne w okolicy zanim się na któryś zdecyduje.