*[Relacja/Statek] Dar Młodzieży GPM 1/2004
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Bundy serdeczne dzieki za linki Jaskolki. Mozna by sie prawie pokusic o wykonanie wnetrza jej nadbudowki.
Co do Twojego Daru Mlodziezy to podziwiam Twoja dokladnosc wykonania .Niemniej jednak zwrocil moja uwage jeden szczegol a mianowicie -bardzo ciemny kolor kol sterowych. Na fotce w moich zbiorach jest zrobione z jasnego drewna.Co myslisz na ten temat?
Pozdrawiam
Piotr
Co do Twojego Daru Mlodziezy to podziwiam Twoja dokladnosc wykonania .Niemniej jednak zwrocil moja uwage jeden szczegol a mianowicie -bardzo ciemny kolor kol sterowych. Na fotce w moich zbiorach jest zrobione z jasnego drewna.Co myslisz na ten temat?
Pozdrawiam
Piotr
Moje "niechcenie" to jest prawdziwe "niechcenie" i póki co o żadnym innym modelu nie myślę, ale czas na zmiany. Zabrałem się właśnie za relingi, które w Darze są troszkę nietypowe. Najpierw wycięłem słupki z wycinanki, następnie wzmocniłem je cyjanoakrylem i porobiłem w nich otworki przez które będą przechodziły poprzeczki z drutu. Słupki już przykłeiłem do pokładu i teraz schnie poręcz, która będzie przyklejona na ich wierzch - dopiero potem będę przewlekał drut - jak to będzie wyglądać pokażę jutro.
Ostatnio zmieniony pn maja 14 2007, 18:42 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 2 razy.
Jak na prawdziwe niechcenie to ta nadbudowka calkiem fajnie wyglada.
Pytanie-Slupki sa tylko przyklejone na styk, czy moze wpuszczone? Bo jak tylko przyklejone to powierzchnia styku strasznie mala. Az strach.
A co do tego niechcenia to moze olinowanie Cie odstrasza? Gdyby tak bylo,w co watpie,ale gdyby, to moze tokie narzedzia mini mogly by Ci pomoc, nie wpadac zbyt czesto w niechcenie.Tymi narzedziami praca przy olinowaniu to czysta przyjemnosc. To jak takie mini raczki. Jak by co to daj znac.
http://68.198.67.91:777/minaturefingers.bmp
Byl bym zapomnial .Osmiele sie nismialo ponowic pytanie o kolor kol sterowych?
Pozdrawiam
Piotr
Pytanie-Slupki sa tylko przyklejone na styk, czy moze wpuszczone? Bo jak tylko przyklejone to powierzchnia styku strasznie mala. Az strach.
A co do tego niechcenia to moze olinowanie Cie odstrasza? Gdyby tak bylo,w co watpie,ale gdyby, to moze tokie narzedzia mini mogly by Ci pomoc, nie wpadac zbyt czesto w niechcenie.Tymi narzedziami praca przy olinowaniu to czysta przyjemnosc. To jak takie mini raczki. Jak by co to daj znac.
http://68.198.67.91:777/minaturefingers.bmp
Byl bym zapomnial .Osmiele sie nismialo ponowic pytanie o kolor kol sterowych?
Pozdrawiam
Piotr
Na styk i całkiem nieżle się trzymają, zresztą ja zawsze kleję takie rzeczy na styk i jest obojętne czy są one z kartonu czy z metaluRutek63 pisze:Pytanie-Slupki sa tylko przyklejone na styk, czy moze wpuszczone?
Mnie się nic nie chce, nie chodziło mi o model - po prostu mam lenia wielkoluda, a olinowania się nie boję wcaleRutek63 pisze:A co do tego niechcenia to moze olinowanie Cie odstrasza?
bardzo fajne te narzędzia, ale to jest raczej mój pierwszy i ostani statek z żaglamiRutek63 pisze:to moze tokie narzedzia mini mogly by Ci pomoc
widać że nie całkiem uważnie przeczytałem swój topic, nie zauważyłem nigdzie pytania o kolor kół sterowych - są brązoweRutek63 pisze:Byl bym zapomnial .Osmiele sie nismialo ponowic pytanie o kolor kol sterowych?
Bundy...Moje pytanie dotyczylo raczej Twojego zdania na temat koloru kol sterowych,niz samego koloru. Na fotografiach widac raczej jasne drewno.Ale to juz drugi model ktury widze z ciemnym kolem ,to pewnie jest jakas przyczyna.?
Tak sie czepiam bo koloky to w duzej mierze moje zboczenie zawodowe....sorry.
A pozatym to szkoda ze tylko jeden zaglowiec
I dobrze ze przynajmniej jeden,bo ogladac to w Twoim wykonaniu to sama przyjemnosc.
Pozdrawiam.
Piotr
Tak sie czepiam bo koloky to w duzej mierze moje zboczenie zawodowe....sorry.
A pozatym to szkoda ze tylko jeden zaglowiec
I dobrze ze przynajmniej jeden,bo ogladac to w Twoim wykonaniu to sama przyjemnosc.
Pozdrawiam.
Piotr