Ural - 375 ( przerobka z 4320 )
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Taki byl wynik mojego pierwszego podejscia . Olejna farba artystyczna " palona umbra " rozcieczona zwykla benzyna do czyszczenia w proporcji 20 - 80 % zostala naniesiana na plandeke. Potem nastapilo jej sciaganie szmatka zmoczona ta sama benzyna ale tylko poprzez dotyk . Jak dla mnie pierwsza proba sie nie powiodla
- Radek Zamość
Moje drugie podejscie Pomalowalem wszystko raz jeszcze zalecana mieszanina ale dodalem troche wiecej farby
I juz nie po wyciaganiu farby ale jej przypadkowym wytarciu sucha szmatka wyszlo mi cos takiego
I juz nie po wyciaganiu farby ale jej przypadkowym wytarciu sucha szmatka wyszlo mi cos takiego
Ostatnio zmieniony ndz lut 15 2004, 12:52 przez Okonek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewnie Was interesuje jak to zrobilem Oczka powstaly z cienkiego drucika nawinietego na igle. Potem taka spiralka zostala rozcieta . Przybyly tez zaczepy na burtach , ktorych to w modelu nie ma . W ich miejscu jest jakas lipna imitacja . Linka to stylonowa nitka a sama operacja zabrala mi dwa dni
Ostatnio zmieniony ndz lut 15 2004, 14:04 przez Okonek, łącznie zmieniany 4 razy.