1:35 SCHNELLBOT S-100 + S-38 + :) ITALERI [RELACJA]
Moderator: kartonwork
Prace nad S-100 lekko przyhamowały do czasu zakupu kompresora
Wszo przygotowane do malowania czeka sobie na półce
W tym czasie grzebie nad projektem który zaczoł sie dość dawno temu a był zapowiadany od początku tej relacji
Jest nim konwersja S-100 do standartu S-38 czyli cofam model w rozwoju bo S-100 wywodzi sie własnie z przebudowy i dopancerzeniu S-38
Kadłub przeszedł najmniej modyfikacji zostało tylko obciente to wszystko co wystaje poza taśmę
Z nadbudówkami było więcej zabawy, znajdująca sie na śródokręciu pozbyła sie stanowiska flaka które zostało zabudowane
Lokalizacje tez zmieniła pokrywa nad silnikiem rufowym została przesunieta do przodu
Na rufie pojawiła sie platforma pod Boforsa 40mm montowanego tylko i wyłącznie na typie S-38
Najwięcej zmian dotyczy sterówki została ona wykonana praktycznie od podstaw
A tu kilka zdjęć obu jednostek
C.D.N
Wszo przygotowane do malowania czeka sobie na półce
W tym czasie grzebie nad projektem który zaczoł sie dość dawno temu a był zapowiadany od początku tej relacji
Jest nim konwersja S-100 do standartu S-38 czyli cofam model w rozwoju bo S-100 wywodzi sie własnie z przebudowy i dopancerzeniu S-38
Kadłub przeszedł najmniej modyfikacji zostało tylko obciente to wszystko co wystaje poza taśmę
Z nadbudówkami było więcej zabawy, znajdująca sie na śródokręciu pozbyła sie stanowiska flaka które zostało zabudowane
Lokalizacje tez zmieniła pokrywa nad silnikiem rufowym została przesunieta do przodu
Na rufie pojawiła sie platforma pod Boforsa 40mm montowanego tylko i wyłącznie na typie S-38
Najwięcej zmian dotyczy sterówki została ona wykonana praktycznie od podstaw
A tu kilka zdjęć obu jednostek
C.D.N
Kolejna mała aktualizacja relacji
S-38
nastąpiły zmiany na pokładzie dziobowym
To trza było wyciąć to znów dodać ale zdjęcia pokarzą o co chodzi
A teraz sprawa która spędzała mi sen z powiek
Wysłuchałem kilku propozycji wykonania falochronu i padło na to że zrobię kopyto więc zaczołem strugać polerować i znów strugać ( przydałby mi sie Herbaciany )
Złapałem sie za opalarkę i próbowałem ogarnąć ten koszmar
wyginało sie to we wszystkie strony tylko nie tak jak ja tego chciałem
więc odlałem z gipsu drugą część formy i po kilku próbach wkońcu sie udało
Za ekonomie powinienem zostać pokarany bo by wykonać taki mały falochron zużyłem 3 arkusze A4 poliestyrenu
Zabawa z falochronem zajeła mi 4 dni
został do naklejenia wałek 0,6mm na krawędź i poszlifowanie wszystkiego
oto jak wyszło
C.D.N
S-38
nastąpiły zmiany na pokładzie dziobowym
To trza było wyciąć to znów dodać ale zdjęcia pokarzą o co chodzi
A teraz sprawa która spędzała mi sen z powiek
Wysłuchałem kilku propozycji wykonania falochronu i padło na to że zrobię kopyto więc zaczołem strugać polerować i znów strugać ( przydałby mi sie Herbaciany )
Złapałem sie za opalarkę i próbowałem ogarnąć ten koszmar
wyginało sie to we wszystkie strony tylko nie tak jak ja tego chciałem
więc odlałem z gipsu drugą część formy i po kilku próbach wkońcu sie udało
Za ekonomie powinienem zostać pokarany bo by wykonać taki mały falochron zużyłem 3 arkusze A4 poliestyrenu
Zabawa z falochronem zajeła mi 4 dni
został do naklejenia wałek 0,6mm na krawędź i poszlifowanie wszystkiego
oto jak wyszło
C.D.N
Witam
Tak obserwuje od jakiegoś czasu i miodzio to wygląda. Ze swojej strony polecam zajrzeć http://www.scalehardware.com/ fajne śrubki nity itp. pewnie się przydadzą. Czekam na dalsze postępy będę obserwował.
pozdrawiam
Tak obserwuje od jakiegoś czasu i miodzio to wygląda. Ze swojej strony polecam zajrzeć http://www.scalehardware.com/ fajne śrubki nity itp. pewnie się przydadzą. Czekam na dalsze postępy będę obserwował.
pozdrawiam
Dziś kilka drobiazgów ale zawsze do przodu
Pojawił sie maszt jego główne elementy ( trzon masztu i rejki )wykonał Piotr z firmy MASTER-MODEL
Ponadto greting na mostku
Nawiewniki i podesty na tylnej ścianie nadbudówki
C.D.N
Pojawił sie maszt jego główne elementy ( trzon masztu i rejki )wykonał Piotr z firmy MASTER-MODEL
Ponadto greting na mostku
Nawiewniki i podesty na tylnej ścianie nadbudówki
C.D.N
Ooo...Relacja raz jest, raz jej nie ma...O co chodzi?
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100