[R] Solaris Urbino IV 1:25 Projekt własny
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- pawelelka77
- x 108
Re: [R] Solaris Urbino IV 1:25 Projekt własny
Rzeczywiście, wygląda to bardzo fajnie. Ciekaw jestem jak zareaguje klej z tonerem na folii? Dawaj dalej Kolego!
Witam, szyby przykleiłem klejem polimerowym i nic się nie stało, gorzej zachowują się przy użyciu butaprenu. Tym czasem kolejna mała aktualizacja prace trwają nad panelami bocznymi nadwozia, zastanawiałem się długo czy nadwozie malować czy zastosować okleinę samoprzylepną, po przeanalizowaniu kształtów autobusu i braku jakiś dużych obłości postanowiłem zastosować okleinę, myślę że dobrze się prezentuje.
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Kolejna aktualizacja z postępów tym razem zdjęcia modelu roboczego postanowiłem model który buduje przeznaczyć typowo na testowy czyli bez malowań tylko podkład, równolegle będzie powstawał model tzw. na półkę powód taki że przy budowie cały czas coś modyfikuje zmieniam itp. więc na sam koniec model był by tak zdewastowany że nie nadawał by się by cokolwiek pokazać a tak model docelowy będzie modelem finalnym ;)
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
To co pokazujesz na fotkach wygląda zacnie, ale z drugiej strony Ty to masz zdrowie tyle zaczętych modeli Ale mimo wszystko 3mam kciuki za finał.
Pozdrawiam Piotr.
Pozdrawiam Piotr.
Witam, ostatnio rozpocząłem już klejenie Solarisa można powiedzieć na gotowo z próbnych wydruków tak by ostatecznie wyłapać błędy.
Niestety zdjęcia wcześniejsze poznikały teraz wstawiam na wstaw.org i nie bardzo wiem gdzie tam się wstawia zdjęcia normalnej wielkości, więc są miniaturki .
Niestety zdjęcia wcześniejsze poznikały teraz wstawiam na wstaw.org i nie bardzo wiem gdzie tam się wstawia zdjęcia normalnej wielkości, więc są miniaturki .
Osobiście liczę na dwa modele w tej relacji: na sklejenie kolorowej surówki w standardzie oraz na malowany "show"
Ogólnie ten który teraz robię, to głównie wnętrze jest z wydruku a reszta będzie malowana, szczególnie zewnętrzne burty autobusu.