Wnętrze zamknięte na amen. Zacznę coś rozcinać to otworzy się jak sprężyna spiralna. Dzięki za poradę z olejkiem, wykorzystam przy najbliższej okazji.
Nie wiem co się dzieje z fotosikiem. Zapłaciłem za kolejny rok, a zdjęć dalej nie widać. Piszę do nich, ale jak grochem o ścianę.
[R] Skoda 1000MB Attimon
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- meserszmidt
- x 6
-
- x 102
Re: [R] Skoda 1000MB Attimon
Fotosik na pozór jest atrakcyjny ale ma bardzo mały limit transferu zewnętrznego (1, 5, czy 10 GB w najdroższym pakiecie) co go dyskredytuje w moich oczach. Najlepiej kupić sobie tani hosting np: na webd.pl. Za 6 PLN miesięcznie masz 200GB transferu miesięcznego! Oczywiście trzeba także wykupić certyfikat SSL za 59 zł/ rok a to już podraża zabawę, mimo to uważam że to i tak niewiele bo w pakiecie Mini otrzymujesz też serwer FTP.
A do czego to jest potrzebne ?Mateusz Skałecki pisze:Oczywiście trzeba także wykupić certyfikat SSL za 59 zł/ rok
Ja używam webd od bardzo dawna, jeszcze gdy roczny pakiet kosztował 39,90 i nie mam tego ssla. Czy to powoduje problemy w wyświetlaniu zdjęć z serwera FTP bo tym dla mnie jest ten webd właśnie ?
Ten serwis nie zawiera żadnych reklam, zmniejszania czy skalowania zdjęć. To ja mam 100% kontroli nad zdjęciami, mogę sobie robić miniaturki jak mi się zechce, które śmigają jak rakieta tylko muszę sam przygotować 2 komplety zdjęć i odpowiednio post zredagować. Nie rozumiem modelarzy, którzy pokazują coś na forum używając tych wszystkich darmowych a jak widać czasami i płatnych serwisów, które są dobre do pokazywania zdjęć z wakacji których za 2 tygodnie nikt już nie będzie oglądał a nie do zakładania wiekopomnych relacji Ostatnio opłacam na 2 lata do przodu, na więcej się nie da. Ale jak tylko pojawi się opcja 10 letnia to pewnie właśnie ją wybiorę aby co 2 lata się nie stresować że zapomnę zapłacić (a zdarzyło mi się to chyba raz ale zdjęcia nie zniknęły przez ten tydzień czy dwa spóźnienia w opłacie lecz były niewidoczne) choć maile z przypomnieniem wcześniej z serwisu oczywiście przychodzą.
-
- x 102
Tempest, brak szyfrowania powoduje niemożliwość wyświetlania bezpośrednio zdjęć w niektórych przeglądarkach np: w Chrome. Na przykład zdjęcia z Twojej relacja "modele na niedzielę" w Chrome wyświetlają się tylko przez kliknięcie - otwórz link w nowym oknie, ale już używając w tym samym Chrome pośrednio przeglądarki bing problem znika, nie jest to więc wymagane do wyświetlania zdjęć . Po porostu znając realia przewiduję że
w przyszłości wszystkie przeglądarki będą chciały ten certyfikat, ale oczywiście masz rację, że nie jest to niezbędne co jeszcze bardziej uatrakcyjnia ofertę WEBD.
w przyszłości wszystkie przeglądarki będą chciały ten certyfikat, ale oczywiście masz rację, że nie jest to niezbędne co jeszcze bardziej uatrakcyjnia ofertę WEBD.