Piękny model - gratulacje!
Pozdrawiam,
TAD
*[Relacja/Pojazd] Przyczepa PN 1,5
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Sorry Goguma, will try it in easy wayGoguma pisze:Bernie,
I'm so sorry.
I'm not good at english.
(and other language, I'm Korean.)
I don't understand what you say.
I guess, you mean help your model to me?
I'm poor at english.
(And I don't know 'RM-web'.)
Thank you for your reply.
see this
Your model looks like inspired by this one - including "I" profile
Cześć!
Wielkie dzięki Gimli i TAD. Cieszę się, że przyczepa się podoba
Pozdrawiam!
Ps. Greeting for Berni...
Wielkie dzięki Gimli i TAD. Cieszę się, że przyczepa się podoba
Tak, wiem Gimli, zaglądałem do Twojej relacji dosyć często, ale nie chciałem Ci proponować czegoś niewypróbowanego Naprawdę nie mam pojęcia, czy ktoś wcześniej tak robił plandekę, ale już piszę o co chodzi: jest ona wykonana z jednej warsty chusteczki higienicznej, pomalowałem ją (1 warstwa) tą samą farbką, jaką malowałem model (tylko oczywiście inne kolory - inny jeden kolor) - emalia Aster: brązowa (338) i biała (112) wymieszane w proporcjach 1:2 + trochę rozpuszczalnika, ale też nie za wiele. Po wyschnięciu (jakieś dwa dni) zgniotłem chusteczkę w dłoni (2,3 razy), potem została uprasowana żelazkiem. Odrysowałem na niej kształt plandeki z wycinanki i to wszystko.Gimli pisze:Teraz mam jeszcze jedno małe pytanko: z czeko jest plandeka, bo przymierzam się żeby zrobić w swojej.
Pozdrawiam!
Ps. Greeting for Berni...
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"