[R] Solaris Urbino IV 1:25 Projekt własny
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] Solaris Urbino IV 1:25 Projekt własny
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Pomału zaczynam przyklejać poszczególne panele budy, przód można powiedzieć finalny na razie bez reflektorów, natomiast boczny panel na razie przymiarka na sucho.
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Nooo Przy krzesełkach pamietaj, że niektó©e mają hafty typu "dla kaleki", "dla matki z dzieckiem"...
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
To nie są krzesełka (takie są w domu, na balkonie czy działce) a siedzenia a takie z haftem to są tzw priorytetowe i występują w ściśle określonych miejscach w pojeździe. Na podłodze w miejscu zatoki inwalidy też musi być oznaczone przeznaczenie + oparcie inwalidy.
Cóż za pouczająca uwaga... Myślę jednak że Tomo, jak mało kto wie co robi... A KRZESEŁKO genialnepawcio37 pisze: ↑sob sie 19 2017, 9:01 To nie są krzesełka (takie są w domu, na balkonie czy działce) a siedzenia a takie z haftem to są tzw priorytetowe i występują w ściśle określonych miejscach w pojeździe. Na podłodze w miejscu zatoki inwalidy też musi być oznaczone przeznaczenie + oparcie inwalidy.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Panie laszlik przypadkiem jestem pracownikiem firmy produkującej te siedzenia i twoja ironiczna uwaga raczej nie jest na miejscu. Może inny przykład jeśli czegoś nie rozumiesz: w samochodzie osobowym masz też krzesła czy siedzenia???
Panie pawcio37.
Mało mnie interesuje czyim pracownikiem Pan jesteś. A nie na miejscu to jest Twój buńczuczny i pretensjonalny ton wypowiedzi. Czy to krzesełko, folelik, czy siedzisko to naprawdę wszystko jedno. Każdy widzi o jaki detal chodzi a Twoje naleciałości zawodowe mało kogo tu obchodzą. Radzę się pohamować nieco.
A w samochodzie mam fotele z przodu i kanapę z tyłu jeżeli już musisz wiedzieć...
Mało mnie interesuje czyim pracownikiem Pan jesteś. A nie na miejscu to jest Twój buńczuczny i pretensjonalny ton wypowiedzi. Czy to krzesełko, folelik, czy siedzisko to naprawdę wszystko jedno. Każdy widzi o jaki detal chodzi a Twoje naleciałości zawodowe mało kogo tu obchodzą. Radzę się pohamować nieco.
A w samochodzie mam fotele z przodu i kanapę z tyłu jeżeli już musisz wiedzieć...
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Panowie spokojnie, dla osób obracających się w tym kręgu pewnie to ma znaczenie czy to są krzesełka czy siedzenia dla nas zwykłych osób korzystających z komunikacji miejskiej jest to pewnie bez różnicy byle było to na czym siedzimy wygodne ;)
Pomału dochodzą kolejne panele, oraz szyby. Szyby drukowane na foli.
Pomału dochodzą kolejne panele, oraz szyby. Szyby drukowane na foli.
Te szyby znam całkiem dobrze, ponieważ są produkowane tam gdzie pracuję:)
w trakcie: SM 03
gotowe: CWS T-1; ISU-122; Jagdpanzer IV Ausf.F; Leopard A4; Mercedes Benz L 3000; Mk.VIII-CROMWELL IV, PzKpfw II Ausf.C; PzKpfw III Ausf.M; PzKpfw V Panthera Ausf.G; PzKpfw VI Tiger I; SdKfz 7-2; SdKfz 234-2 PUMA; SG-122; Sturmgeschutz IV (SdKfz 163); Mazur D-350; T-28
KRAZ 255B; T-70; 4TP; Px 29; T-34
gotowe: CWS T-1; ISU-122; Jagdpanzer IV Ausf.F; Leopard A4; Mercedes Benz L 3000; Mk.VIII-CROMWELL IV, PzKpfw II Ausf.C; PzKpfw III Ausf.M; PzKpfw V Panthera Ausf.G; PzKpfw VI Tiger I; SdKfz 7-2; SdKfz 234-2 PUMA; SG-122; Sturmgeschutz IV (SdKfz 163); Mazur D-350; T-28
KRAZ 255B; T-70; 4TP; Px 29; T-34
Czyli mamy już drugą osobę która pracuje przy elemntach Solarisa, jeszcze kilka i będziemy mogli zrobić model w skali 1:1 ;)
Tym czasem prace pomalutku do przodu, prawy bok obklejony burtami tył także teraz czas na lewy. Na razie przykleiłem siatkę na komorę silnika.
Tym czasem prace pomalutku do przodu, prawy bok obklejony burtami tył także teraz czas na lewy. Na razie przykleiłem siatkę na komorę silnika.