*[Relacja/Statek] Trawler M/T Regulus (Fly Model 116)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Jako że pianka dalej w piwnicy dochodzi do siebie postanowiłem kontynuować klejenie elementów, które poźniej będzie można bez problemu dokleić do kadłuba. Mój wybór padł na sterówkę - kiedy z arkuszy wyciąłem elementy z których jest ona zbudowana zastanawiałem się przez moment jak one wszystkie zmieszczą się w pomieszczeniu o wymiarach 9x9 cm, ale dokładna analiza rysunków rozwiała moje wątpliwości. Zdjęcia przedstawiają sterówkę jeszcze przed zamknięciem jej wyższym pokładem.
Ostatnio zmieniony sob gru 17 2005, 10:27 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 5 razy.
ja zastanawiałem się czy w ogóle był sens robić to całe wyposażenie, przecież jak zakryje to wszystko pokładem to i tak nic nie bedzie widać - może prawie nic - bo przez okienka co nieco będzie można dojrzeć, no ale kto się będzie przyglądał i chciał czytać tytuły książek na półkach ?qrchak pisze:A nie myślałeś żeby zwaloryzować półki z książkami, dziennikami pokładowymi czy co tam jest w tych szafkach
-
- x 8
Bundy, a może byś pomyślał żeby jakieś oswietlonko zainstalować w sterówce. Co prawda w czasie rejsu światła w sterówce są wyłączone - no bo co by sternik widział za oknem - ale podczas postoju w porcie, to czemu nie. W ciemnym pokoju, przy włączonych światełkach byłoby na co popatrzeć. Nie uważasz?
A później wszyscy chcieli by zaglądać do środka i możesz sobie wyobrazić jak by to wszystko wyglądało poza tym jak sobie wyobrażasz zdejmowanie tego razem z masztem, kominami i olinowaniem, a ta sterówka to jedyne pomieszczenie na statku, które autor zaprojektował z wnętrzem.
Ostatnio zmieniony czw wrz 01 2005, 15:09 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 1 raz.
Prezentuje nowe fotki mojej twórczej pracy , biorąc pod uwagę to, że od 5-ciu dni siedzę nad tym po 9-10 godzin dziennie może się wydawać że niewiele zrobiłem, ale naprawdę niektóre elementy są malutkie i trzeba poświęcić im sporo czasu. Teraz męczę się z relingami na tej sterówce więc na fotkach nie są jeszcze wykończone - no i oczywiście potem je pomaluję
Ostatnio zmieniony sob gru 17 2005, 10:28 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 4 razy.
W końcu relingi na sterówce skończone, troszkę było z tym roboty ale jak popatrzę co jeszcze przedemną to dotychczasowa praca wydaje się być niczym
Ostatnio zmieniony sob gru 17 2005, 10:29 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 4 razy.