Moja pierwsza kartonówka
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Moim pierwszym modelem kartonowym był model PZL 130 Orlik z MM
jak większość początkujących - nie zakończyłem przy nim prac...
Za to pierwszym który w całości skleiłem był brytyjski bombowiec Hampden... też z MM.
jak większość początkujących - nie zakończyłem przy nim prac...
Za to pierwszym który w całości skleiłem był brytyjski bombowiec Hampden... też z MM.
Najlepsze modele dopiero przed nami
w produkcji: Endurance (Interstellar)
KMH "Sokół" Radom
w produkcji: Endurance (Interstellar)
KMH "Sokół" Radom
- Bartosz B.
- x 7
No to może i ja się pochwale moimi pierwszymi modelikami
Pierwszym model jaki udało mi się w życiu skleić to latarnia morska Rozewie wydana bodajże przez MM wykonałem ja mając 11 lat. Pomalowałem ja lakierem olejnym i teraz wygląda tak a nie inaczej
A drugim który powstał natychmiast po ukończeniu pierwszego był japoński czołg pływający 2 "KA-MI" także z MM
PS
Oba powstawały na balkonie na świeżym powietrzu bo wtedy ten buduś jakoś dziwnie śmierdział
Pierwszym model jaki udało mi się w życiu skleić to latarnia morska Rozewie wydana bodajże przez MM wykonałem ja mając 11 lat. Pomalowałem ja lakierem olejnym i teraz wygląda tak a nie inaczej
A drugim który powstał natychmiast po ukończeniu pierwszego był japoński czołg pływający 2 "KA-MI" także z MM
PS
Oba powstawały na balkonie na świeżym powietrzu bo wtedy ten buduś jakoś dziwnie śmierdział
pierwszy model jaki samodzielnie skleilem:
Plastik il-2 w polowie lat 80 (mialem wtedy z 7 lat)
Pierwszy kartonowy:
Kuter torpedowy MAS z MM
Pierwszy samolot kartonowy:
Hawker Typhoon z MM
Pierwszy duzy okret:
Scharnhorst z GPM 1:200
ostatnio skonczone:
Avia 99 1:33
aktualnie na tapecie:
Takao 1:200
Plastik il-2 w polowie lat 80 (mialem wtedy z 7 lat)
Pierwszy kartonowy:
Kuter torpedowy MAS z MM
Pierwszy samolot kartonowy:
Hawker Typhoon z MM
Pierwszy duzy okret:
Scharnhorst z GPM 1:200
ostatnio skonczone:
Avia 99 1:33
aktualnie na tapecie:
Takao 1:200
-
Moim pierwszym modelem był Rodney (kleiłem go razem z tatą), potem jakaś latająca łódź nie pamiętam wydawnictwa (to był mój pierwszy samodzielnie sklejony samolot), wyglądał dość tragicznie. Skończył też tragicznie bo przez przypadek położyłem na nim książki .Potem miałem przerwe bo się zniechęciłem do sklejania modeli i przeżuciłem się na plastik, ale jak ktoś już tu wspomniał choroba ta jest nie uleczalna i powróciłem do tego pięknego hobby