HMS Warspite - raport z budowy NIE KASOWAĆ!!!
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Przy okazji - mam pytanie/prośbę...
Poszukuję kserokopii lub skanów wszystkich arkuszy z częściami modeli:
ModelCard nr 46: SMS Helgoland 1:200 - brak większości arkuszy, przede wszystkim kadłuba (wręgi, poszycie, pokład)
GPM nr 103: SMS Thuringen 1:200 - brak kadłuba (wręgi, poszycie, pokład), reszta chyba jest...
ModelCard USS California 1:200 - brak kadłuba (wręgi, pokład), reszta chyba jest kompletna...
Wszystko co moze mi pomoc je zbudować w przyszłości jest bardzo mile widziane:)
Poszukuję kserokopii lub skanów wszystkich arkuszy z częściami modeli:
ModelCard nr 46: SMS Helgoland 1:200 - brak większości arkuszy, przede wszystkim kadłuba (wręgi, poszycie, pokład)
GPM nr 103: SMS Thuringen 1:200 - brak kadłuba (wręgi, poszycie, pokład), reszta chyba jest...
ModelCard USS California 1:200 - brak kadłuba (wręgi, pokład), reszta chyba jest kompletna...
Wszystko co moze mi pomoc je zbudować w przyszłości jest bardzo mile widziane:)
Marcin
Stocznia coś tam po cichu dłubie:)
Mimochodem... ale cóż począćVivit pisze:Ojojjjj a co to będziemy szpachlować i malować..... a było to wplanie ? czy taka mimo chodem wyszło ?
Jakoś tak to jest, że zwykle albo kadłub jest ok, albo reszta, rzadko jedno i drugie.. ta sama przypadłość co u krawców? jedni tylko spodnie, inni tylko marynarki...
Marcin
Chyba juz ktoś gdzieś tu to opisywał..
Generalnie polega to na tym, żeby jako rdzeń zastosować sztywny drut lub wykałaczkę, nawijając na to ciasno papier, tworząc lufę wymaganego kalibru. Robiłem tak lufy największego kalibru, te mniejsze to troche trudniej, ale tez da sie zrobić.
Generalnie polega to na tym, żeby jako rdzeń zastosować sztywny drut lub wykałaczkę, nawijając na to ciasno papier, tworząc lufę wymaganego kalibru. Robiłem tak lufy największego kalibru, te mniejsze to troche trudniej, ale tez da sie zrobić.
Marcin