[ FotoRelacja ] Sd Kfz 250/1 (moja 1 relacja )
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- =Szalony Doktorek=
Witaj Hellios
Jeśli chodzi o klapy i ich zamykanie to niestety zostanie tak jak jest bo zawiasy są nieruchome . Próbowałem zrobić je tak aby były ruchome ale niestety nieudało mi się z powodu kruchości tych części ( próbowałem je umocnić namaczając je Super Glue ale mi to nie wyszło
Tak więc klapy będą w postaci nieruchomej ( tj. stałej )
Farbę zobaczę w wtorek ( jak będą otwarte sklepy )
Jeśli chodzi o klapy i ich zamykanie to niestety zostanie tak jak jest bo zawiasy są nieruchome . Próbowałem zrobić je tak aby były ruchome ale niestety nieudało mi się z powodu kruchości tych części ( próbowałem je umocnić namaczając je Super Glue ale mi to nie wyszło
Tak więc klapy będą w postaci nieruchomej ( tj. stałej )
Farbę zobaczę w wtorek ( jak będą otwarte sklepy )
Może spróbuj takich zawiasów ...
I - Tulejka zwinięta z cienkiej bibułki
II - Karton 0,2 mm
III - Tak powinien wyglądać sworzeń łączący który można zrobić z żyłki 0,5 mm i spęczyć końce czymś gorącym
Całość sklejona BCG i usztywniona wikolem, lub jakimś cyjanoakrylem. Ja tak zrobiłem w Cromie i wytrzymują...
I - Tulejka zwinięta z cienkiej bibułki
II - Karton 0,2 mm
III - Tak powinien wyglądać sworzeń łączący który można zrobić z żyłki 0,5 mm i spęczyć końce czymś gorącym
Całość sklejona BCG i usztywniona wikolem, lub jakimś cyjanoakrylem. Ja tak zrobiłem w Cromie i wytrzymują...
- =Szalony Doktorek=
Hellios Bardzo dziękuje za rade i fotke ale postanowiłem spróbować jeszcze raz tą starą metodą , wykonując elementy dużo luźniej
Przyniosło to naturalnie efekt w postaci swobodnego ruchu elementów
Aby udowodnić że to co pisze to nie ściema wrzucam 3 fotki w różnych pozycjach tylniego włazu
Teraz zostaje tylko pomalować i ? Bedzie Gitara ?
PS:
Klamka specjalnie jest pod takim nachyleniem ( widziałem na jednej z fotek oryginału )
Przyniosło to naturalnie efekt w postaci swobodnego ruchu elementów
Aby udowodnić że to co pisze to nie ściema wrzucam 3 fotki w różnych pozycjach tylniego włazu
Teraz zostaje tylko pomalować i ? Bedzie Gitara ?
PS:
Klamka specjalnie jest pod takim nachyleniem ( widziałem na jednej z fotek oryginału )
Rewelka Doktorku !!! Fajnie Ci to wychodzi.
Jak zachować pokój, pozostaje niestety tajemnicą wojskową.
http://s2.darkpirates.onet.pl/c.php?uid=61266
http://s2.darkpirates.onet.pl/c.php?uid=61266
- =Szalony Doktorek=
- =Szalony Doktorek=
- =Szalony Doktorek=