no to się sprzysięgło wicher i gromy czy burza to wszystko jedno.... Sacrebleu....ja to powiedział messer to tylko zabawa.....więc.....oko przymknąć.....
spoko , spoko , znam zasady. Dobrze jest, turbować sie nie będę mam tylko nadzieję że jak wybiorę się nad morze w przyszłym tygodniu to ta klątwa polskich niszczycieli się oddali ..... pod namiotem trudno będzie z nimi wytrzymać, zabiorę sobie jako amulet monografie pioruna
ekhe he dobrze myslalem ze jakis polski ;) obstawialbym Pioruna przed/po rozbudowie gdyby nie nadbodowka dziobowa wyjeta z Burzy - ale dobrze ze nie strzelalem
na warsztacie: F-14 MM
w kolejce: rozbabrany 1,5 letni Yamato AH, Takao AH, Piorun MM, A6M2 Zero AH
A ja zaryzykowałem i pudło Napisałem Błyskawica, ew. Grom, chociaż mi ta rufa cosik nie pasowała. Mówi się trudno. Ale powiem szczerze, że o takiej modernizacji Burzy i Wichra nie słyszałem. Ale przynajmniej coś nowego się dowiedziałem.
Też napisałem że to Błyskawica mimo tej rufy (a nuż jakiś błąd w rysunku). Sylewtki Błyskawicy/Groma są IDENTYCZNE z tymi "typu Wicher" poza nią. Ech. Ale niech nie będzie że marudzę.
Do kiedy mamy przysyłać drugie pytania? Kończy się już ta seria?
Wszyscy chyba znają tornister wojskowy zwany popularnie "kostka". Wywodzi się on bezpośrednio z polskiego przedwojennego tornistra. Na zdjęciu (tornistry.jpg) pierwotna wersja powojennych tornistrów, praktycznie identyczne z przedwojennym wzorcem - stroczone na sposób przedwojenny.Jak się nazywał przedwojenny pierwowzór tego tornistra?? (należy podać rok - wz?