Dobry!
Nie wiedziałem, gdzie się przywitać (siakoś nie znalazłem odpowiedniego topiku...) i stwierdziłem, że tu będzie najlepiej. Także kłaniam się wszystkim poważnym majstrom na tym forum oraz wszystkim zainteresowanym modelarstwem. Moja przygoda z modelami kartonowymi zaczęła się już dawno - pamiętam, że na mojej półce stały przeważnie Poloneze lub Mercedesy 190E (pamiętam jak moja mama goniła po całym Krakowie w poszukiwaniu tych modeli... ), troszku rzadziej jakieś samoloty z II wojny... Ostatnio jakoś tak przez przypadek natknąłem się na allegro właśnie na takiego Polonezika (rocznik '79 z MM bodajże) i łezka w oku się zakręciła... Tak miło było powspominać stare czasy... Więc poszperałem nieco w neciku, znalazłem stronę Modelika oraz Wasze forum. Postanowiłem, że w ramach wolnego czasu może uda mi się powrócić do dawnego hobby...
Moja pierwsza kartonówka
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Ach te wspomnienia ... moja pierwsza kartonówka to A 10 z MM wielka fascynacja , ogromne checi ... i pierwsze doswiadczenia z "Wikolem"
skleiłem jeden silnik i kawałek kabiny ... ach jaki byłem z siebie dumny rok temu znowu udało mi sie znaleźć to stare wydanie z wielką przyjemnością po raz kolejny mogłem sklejać model od którego zaczeła się wielka przygoda z modelarstwem
skleiłem jeden silnik i kawałek kabiny ... ach jaki byłem z siebie dumny rok temu znowu udało mi sie znaleźć to stare wydanie z wielką przyjemnością po raz kolejny mogłem sklejać model od którego zaczeła się wielka przygoda z modelarstwem