To bardzo dobra wiadomość, prace nad moim starem utknęły w okolicach wnętrza kabiny. Więc gotowy model będzie duuuużą pomocą
Pozdrawiam
Star 66 pontonowy
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
Star 66 z mostem
Witam wszystkich. To mój pierwszy raz tutaj. Chciałem dorzucić swoje trzy grosze. Na stronie AMW swego czasu były pokazane elemety mostu na sprzedaż. Były tam też wymiary poszczególnych elementów. Jeśli Ci to pomoże w budowie, proszę bardzo:
ponton główny
D 6250 mm
S 1850
W 900
element brzegowy
D 4000 mm
S 2330
W 900
ponton główny
D 6250 mm
S 1850
W 900
element brzegowy
D 4000 mm
S 2330
W 900
Wczoraj jakoś tak mnie naszło... I sie stało. Odkurzyłem mojego Stara! Mało tego, zacząłem go sklejać dalej Oto efekt mojej pracy:
Rama pod pontonowa, pospawana z teowników stalowych jako niezależna konstrukcja i przykręcana do ramy pojazdu:
W porównaniu z normalnym Starem inne jest zamocowanie zbiorników, lewy przesunięty do przodu, a prawy skasowany- zamiast niego jest kosz na koło zapasowe.
Kilka ostrzejszych fotek, jednak co słoneczko to nie żarówka:)
hamulec pontonów:
Kosz z kołem można wysunąć
I to tyle na dziś, w ciągu najbliższych 2 lat postaram sie jeszcze jakieś zdjęcia wstawić
Pozdrawiam
--
Rama pod pontonowa, pospawana z teowników stalowych jako niezależna konstrukcja i przykręcana do ramy pojazdu:
W porównaniu z normalnym Starem inne jest zamocowanie zbiorników, lewy przesunięty do przodu, a prawy skasowany- zamiast niego jest kosz na koło zapasowe.
Kilka ostrzejszych fotek, jednak co słoneczko to nie żarówka:)
hamulec pontonów:
Kosz z kołem można wysunąć
I to tyle na dziś, w ciągu najbliższych 2 lat postaram sie jeszcze jakieś zdjęcia wstawić
Pozdrawiam
--