HMS Warspite - raport z budowy NIE KASOWAĆ!!!
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Bartek, sam wiesz, że samemu jest się największym krytykiem własnej pracy i to co widzę często odbiega od tego, co chciałbym osiągnąć..
Co do pokładu - masz rację co do połysku (znów ta kreda..), moze po prostu pociągnę matowym lakierem... zas linie - chyba powinienem to zrobić zanim skleiłem kadłub.. ale wtedy nie planowałem malowania:)
Co do pokładu - masz rację co do połysku (znów ta kreda..), moze po prostu pociągnę matowym lakierem... zas linie - chyba powinienem to zrobić zanim skleiłem kadłub.. ale wtedy nie planowałem malowania:)
Marcin
Stocznia coś tam po cichu dłubie:)
- Radek Zamość
Wygląda na to, że chwilami przekraczacie moje limity na stronie www, w związku z czym właśnie wykupiłem nieco wyższy transfer:) mam nadzieje, że to wyeliminuje takie sytuacje..lub zminimalizuje je..Radek Zamość pisze:Jak mówicie, że super to pewnie jest fajny, ale dlaczego ja zamiast forek widzę czerwone krzyżyki
Vivit, miło mi ze tu zajrzałeś, niebawem ja pokażę swoje dźwigi..) właśnie bawię się w "wycinanke łowicką":D Są mniejsze, ale za to dwa..
Komin bedzie jeszcze poprawiany, choć rzeczywiście - nie do końca pasuje w wyznaczone mu miejsce - jest jakby zbyt mały. Całe szczęście, że zrobiłem to zanim nakleiłem nadbudówkę dziobową - mieści się "na styk" - kilka milimetrów do przodu i już byłby kłopot z dopasowaniem obu elementów...
Marcin
- Radek Zamość
Czas na kolejne odsłony.. tak sie składa, że to co pokażę, może być odebrane jako odpowiedź na to, co niedawno zbudował Vivit.. ale to tylko zbieg okoliczności:)) choć przyznam się, że to dzięki forum (a może przez nie?) zrobiłem coś, czego nie planowałem..
Na początek - ogólny rzut od strony rufy:
Widoczny po lewej dźwig jest pierwszym z dwóch, ten jest cały jasny, drugi będzie w dwóch kolorach (zgodnie z kamuflażem)
P.S. Radek, juz mam dwa konta na darmowych serwerach z moimi zdjęciami, na które nie mogę się dostać - więc na razie wolę tak jak jest:)
Na początek - ogólny rzut od strony rufy:
Widoczny po lewej dźwig jest pierwszym z dwóch, ten jest cały jasny, drugi będzie w dwóch kolorach (zgodnie z kamuflażem)
P.S. Radek, juz mam dwa konta na darmowych serwerach z moimi zdjęciami, na które nie mogę się dostać - więc na razie wolę tak jak jest:)
Marcin