*[Relacja/Samolot] Mustang III (KA 3/2006)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
*[Relacja/Samolot] Mustang III (KA 3/2006)
Cześć,
prace nad tym samolocikiem trwają od miesiąca. Bardzo przyjemne prace bo klei sie go narazie bajecznie. Nie będe Was przynudzał wstępami, napisze tylko czym retuszuje.
Wnętrze - zieleń - Pactra A33 jako baza a do tego A47 i A94 - po umieszaniu pasuje ok
Metalowy kolor na poszyciu - Pactra A39 - pasuje idealnie
Ciemna, blada zieleń na poszyciu - A88 - pasuje ok
Jasno szary, spód - A94 + odrobina A39 - pasuje ok
Pasy z kartki z zeszytu, z foli nie chciałem bo by mi potem zarzucono że to już nie kartonówka Malnięte A123
Pokrowiec na łączeniu drążka i tego wałka sklejony, zalany cyjanem, oszlifowany i pomalowany.
Poszycie też leży jak ulał.
Z tymi pasami to troche improwizacja, bo górne od mustanga D...
Drążek zrobiony wg. zaleceń autora, drut połówka owinięty przewodem 0.2 mm.
Kilka detali jeszcze brakuje w środku, ale narazie DOŚĆ dłubania w kabinie!
Cały środek potraktowany Pactrą A48, ale poszycia już nie będe lakierował bo nie umiem nanieść lakieru pędzlem na takie powierzchnie.
cdn nastąpi wkrótce
Krytyka nawet najbardziej negatywna mile widziana.
pozdrawiam i zachęcam do dzielenia się uwagami.
prace nad tym samolocikiem trwają od miesiąca. Bardzo przyjemne prace bo klei sie go narazie bajecznie. Nie będe Was przynudzał wstępami, napisze tylko czym retuszuje.
Wnętrze - zieleń - Pactra A33 jako baza a do tego A47 i A94 - po umieszaniu pasuje ok
Metalowy kolor na poszyciu - Pactra A39 - pasuje idealnie
Ciemna, blada zieleń na poszyciu - A88 - pasuje ok
Jasno szary, spód - A94 + odrobina A39 - pasuje ok
Pasy z kartki z zeszytu, z foli nie chciałem bo by mi potem zarzucono że to już nie kartonówka Malnięte A123
Pokrowiec na łączeniu drążka i tego wałka sklejony, zalany cyjanem, oszlifowany i pomalowany.
Poszycie też leży jak ulał.
Z tymi pasami to troche improwizacja, bo górne od mustanga D...
Drążek zrobiony wg. zaleceń autora, drut połówka owinięty przewodem 0.2 mm.
Kilka detali jeszcze brakuje w środku, ale narazie DOŚĆ dłubania w kabinie!
Cały środek potraktowany Pactrą A48, ale poszycia już nie będe lakierował bo nie umiem nanieść lakieru pędzlem na takie powierzchnie.
cdn nastąpi wkrótce
Krytyka nawet najbardziej negatywna mile widziana.
pozdrawiam i zachęcam do dzielenia się uwagami.
powitać Szanowną Publiczność
Wybacz mi Marzen, dobierałem sie już do foki (ale to brzmi), tylko 4 farbki były mi potrzebne, a do Mustafa miałem wszystkie. Wole tą kase przeznaczyć na drugi egzemplarz jak by mi sie noga podwinęła (tfu!).
Dzięki za odzew i krytyke , dawka motywacji na pewno pomoże.
Wybacz mi Marzen, dobierałem sie już do foki (ale to brzmi), tylko 4 farbki były mi potrzebne, a do Mustafa miałem wszystkie. Wole tą kase przeznaczyć na drugi egzemplarz jak by mi sie noga podwinęła (tfu!).
pod Twoimi zdjęciami napisał bym to samo.BERP pisze:Chcę tak samo :-)
Dzięki za odzew i krytyke , dawka motywacji na pewno pomoże.