moja pierwsza relacja z budowy modelu Yamato z halińskiego
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Borowski Rafał
moja pierwsza relacja z budowy modelu Yamato z halińskiego
Witam!
To będzie moja pierwsza relacja z budowy modelu. Będzie to "YAMATO" w skali 1:200. Model jest niesamowicie dokładny i pracochłonny, ale po skończeniu będzie niesamowity efekt.
Mam już zrobiony kadłub i część nadbudówek a zdjęcia umieszcze w najbliższym czasie.
A oto dwa zdjęcia załadnie to to nie wygląda ale nie sklejałem pare ładnych lat.
A tak w ogóle modele kleiłem w okresie 86-98 i dopiero teraz na nowo sie ma to biore.Sklejałem głównie okręty wojenne i samoloty.
To będzie moja pierwsza relacja z budowy modelu. Będzie to "YAMATO" w skali 1:200. Model jest niesamowicie dokładny i pracochłonny, ale po skończeniu będzie niesamowity efekt.
Mam już zrobiony kadłub i część nadbudówek a zdjęcia umieszcze w najbliższym czasie.
A oto dwa zdjęcia załadnie to to nie wygląda ale nie sklejałem pare ładnych lat.
A tak w ogóle modele kleiłem w okresie 86-98 i dopiero teraz na nowo sie ma to biore.Sklejałem głównie okręty wojenne i samoloty.
Ostatnio zmieniony ndz lut 04 2007, 16:09 przez Borowski Rafał, łącznie zmieniany 3 razy.
- Bartosz B.
- x 7
Re: moja pierwsza relacja z budowy modelu Yamato z halińskie
dlaczego nie teraz ?Borowski Rafał pisze:Witam!
zdjęcia umieszcze w najbliższym czasie.
POLECAM http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=9798
Widzę że kolejny Yamato, mam nadzieję że doprowadzisz relację do końca ... Sam kleję ten okręt a moja relacja jest gdzieś na forum (niedługo nowe zdjęcia). Postaraj się dac jakieś lepsze zdjęcia, i napisz z którego wydania kleisz model.
Ta nadbudówka jest dorobiona komputerowo ? Bo jakoś dziwnie wygląda ...
Tak czy inaczej powodzenia, będziesz bacznie obserwowany
Ta nadbudówka jest dorobiona komputerowo ? Bo jakoś dziwnie wygląda ...
Tak czy inaczej powodzenia, będziesz bacznie obserwowany
- Borowski Rafał
Witam znowu!
Odpowiem od razu napytanie model jest z wydania Halińskiego z roku 2004, opracowali go: Marcin GRYGIEL i Marcin DWORZECKI.
Jeżeli chodzi o jakość zdjęć to niestety na razie mogę tylko z telefonu, a może niedługo pożyczę aparat to będzie lepiej. Kadłub modelu naprawdę nie był dawno odkurzany bo go nie ruszam. Stoi na szafie i czeka na swoją kolej.
Model robię powoli bo niestety nie mam czasu z powodu pracy.
Tak w ogóle klikając po forum to stwierdzam że jestem cienki bolek w stosunku do was, ale trening czyni mistrza i może kiedyś też będe tak zdolny.
To są kolejne dwie części nadbudówki.
A w stoczni w jednostce BISMARCK może pokaże fotki.
Ale tam nie ma czym się chwalić.
Odpowiem od razu napytanie model jest z wydania Halińskiego z roku 2004, opracowali go: Marcin GRYGIEL i Marcin DWORZECKI.
Jeżeli chodzi o jakość zdjęć to niestety na razie mogę tylko z telefonu, a może niedługo pożyczę aparat to będzie lepiej. Kadłub modelu naprawdę nie był dawno odkurzany bo go nie ruszam. Stoi na szafie i czeka na swoją kolej.
Model robię powoli bo niestety nie mam czasu z powodu pracy.
Tak w ogóle klikając po forum to stwierdzam że jestem cienki bolek w stosunku do was, ale trening czyni mistrza i może kiedyś też będe tak zdolny.
To są kolejne dwie części nadbudówki.
A w stoczni w jednostce BISMARCK może pokaże fotki.
Ale tam nie ma czym się chwalić.
- Sebastian B.
- Borowski Rafał
Ja bym się tak tym publicznie nie chwalił bo może ktoś z szefostwa czyta wpisy na tym forum. A tak poza tym to czy te samoloty bezpiecznie latają i lądują kiedy ty tak kleisz Bismarcka?Borowski Rafał pisze: jak nieraz trzeba zostać w pracy np. na nocne loty to dłube przy modelu bismarka z małego modelarza.
A tak przechodząc do meritum to czemu nie retuszujesz krawędzi? Zamierzasz model malować, czy też ewentualny retusz będziesz wykonywał po całkowitym sklejeniu?
Mało casu kruca bomba, mało casu.
- Borowski Rafał
Wiem, wiem popełniłem błąd, że nie retuszowałem od razu. Ale zrobię to w trakcie budowy. Następny model mam zamiar szpachlować.
Śmigłowce lądują i startują bezpiecznie nie muszę się o nie martwić. Niestety dziś się dowiedziałem, że wyjeżdżam i niestety nie wiem kiedy wrucę także budowa yamato narazie zawieszona do odwołania.
Śmigłowce lądują i startują bezpiecznie nie muszę się o nie martwić. Niestety dziś się dowiedziałem, że wyjeżdżam i niestety nie wiem kiedy wrucę także budowa yamato narazie zawieszona do odwołania.