Rady ;p

Hyde Park czyli "magiel" ale w granicach rozsądku

Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork

ODPOWIEDZ
czajna

Rady ;p

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: czajna »

Witam jak widać jestem nowy i proszę o porady typu kleje, farby komplety narzędzi, i wszystko co jest potrzebne a przede wszystkim gdzie to wszystko mogę kupić. Proszę o wyrozumiałość i dziękuję.
Awatar użytkownika
Bartosz B.
x 7

Post autor: Bartosz B. »

kb.php?mode=article&k=16

a co do sklepu zacznij od papierniczego
mielona

Post autor: mielona »

nie zapomnij też zaglądać tutaj
tutaj.
Pozdrawiam
mielona
Awatar użytkownika
danyf

Re: Rady ;p

Post autor: danyf »

czajna pisze:Witam jak widać jestem nowy i proszę o porady
czajna pisze:Proszę o wyrozumiałość
Jako nowy wiem ze chcesz szybko wszystko wiedziec
Niestety nie da sie tak
zeby wiedziec co i jak to musisz tak z kilka(nascie) razy wykonac ponizsza procedure
1. czytac, szukac, czytac, szukac
Najpierw to co w pierwszej odpowiedzi a potem sukcesywnie druga odpowiedz)
co do techniki klejenia klejem BCG jak i (przy)(wy)kladu na temat czystosci i precyzji polecam wyszukac relacje "wujka Andrzeja"
na pierwszy ogien wez relacje z szybkiej budowy forda tfc ;)
a jesli chcesz zobaczyc "cudenka" to poszukaj co budowali Kierownik, MiniKierownik, Precyzyjny, i wielu wielu niewymienionych ktorych znajdziesz w Archiwum viewforum.php?f=19
2. testowac i sie uczyc na bledach
3. skleic "cos lub nawet kilka "cosi" a w trakcie klejenia namietnie korzystac z punktu 1. i 2. ;P
czajna pisze:komplety narzędzi,
na poczatek sprobuj zwykle "noże do tapet"
Na poczatek wystarcza ale jak juz zlapiesz bakcyla i stwierdzisz ze to naprawde jest twoje hobby to bedziesz musial zainwestowac w:
- porzadne skalpele (np. OLFA AK-3 i ostrza - poszukaj postow syzyfa ktory tlumaczy jak zaoszczedzic na ostrzach kupujac inne lecz wymiarami zblizone ;) )
- Podkladka do ciecia OLFA (odkad ja posiadam /i wystarcza mi rozmiar A4/ ciecie [nozem ak-3] stalo sie dla mnie przyjemnoscia) - poszukaj na forum o tanszych zamiennikach podkladek
czajna pisze:farby,
tu szukaj czytaj testuj i wybierz to co tobie odpowiada najbardziej
czajna pisze:gdzie to wszystko mogę kupić
jak powiedzial Batosz B. zacznij od papierniczego i pobliskiego supermarketu
a skoro tu piszesz wiec masz dostep do internetu - to i masz dostep do wielu porządnych sklepow gdzie mozesz dokupic to czego lokalnie nie znalazles

Na koniec mojego wywodu:
pomysl zanim cos napiszesz - z doswiadczenia wiem ze prawie wszystkie odpowiedzi na moje pytania/watpliwosci moge znalezc szukajac czy to w forum czy googlajac - czasami nawet szybciej jestem w stanie uzyskacc odpowiedz na moje pytania + dodatkowe informacje niz czekac az ktos poraz n-ty napisze co gdzie szukac[/url]
ODPOWIEDZ