[relacja] projekt własny Sa-6 KUb 1:16
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[relacja] projekt własny Sa-6 KUb 1:16
Wiatm A więc nadszedł czas żeby ujawnić nad czym ostatnio pracuję . Model dosyć długo powstawał ze względu na brak czasu (praca na 3 zmiany, obowiązki rodzinne itd) ale także ze względu na naukę programu rhino Dzisiaj rysowanie idzie 10 razy szybciej niż jak zaczynałem rysować "KUBE". Pewne rzeczy rysowałem bardzo mocno na około:)
Wielu z Was zastanawia się dlaczego 1:16. Odpowiedź jest prosta... mając tyle materiałów byłoby niemalże skanadlem wykonać ten model w 1:25, chodz i tak jest mocno uproszczony Po drugie do pojazdu tego mam szczególny sentyment gdyż mój ojciec służył na baterii kubowskiej jako dowódca stacji naprowadzania, i juz jako dzieciak biegałem po nich i miałem mozliwości jeżdżenia tymi wyrzutniami:)
Po trzecie kocham sprzęt rakietowy bez względu czy to jest klasa ziemia-ziemia czy ziemia -powietrze .
Perwsze przedstawiam renderingi modelu.
Model ma potwierane 80% klap co widzac na renderingach (wszytskich nie otwarłem bo model składałby sie 3 lata ) Przedział załogowy, silnikowy, i wneki z elektroniką
szkielet
sininczek
koła
pozycja bojowa
z otwartymi klapami
a teraz fotki modelu. Na początek fotka szkieletu i kół
cała ława w cześciach
troszke elektroniki i środka - niestety fotki wnętrza kabiny gdzieś mi się zadziały na dysku jak się znajdą to wystawie
silniczek
no i moje arcydzieło "gąska"
spód modelu
teraz juz pokarzę to co mam sklejone na chwilę obecną
ponieważ brak fotek kabiny... strona instrukcji klejenia kabiny
dzisiaj jeszcze wystawie fotki tago co dzisiaj skleje . Prace ida pełną parą we wrocku mam nadzieję mieć cały pojazd i większą część tzw stołu obrotowego z rakietami
Wielu z Was zastanawia się dlaczego 1:16. Odpowiedź jest prosta... mając tyle materiałów byłoby niemalże skanadlem wykonać ten model w 1:25, chodz i tak jest mocno uproszczony Po drugie do pojazdu tego mam szczególny sentyment gdyż mój ojciec służył na baterii kubowskiej jako dowódca stacji naprowadzania, i juz jako dzieciak biegałem po nich i miałem mozliwości jeżdżenia tymi wyrzutniami:)
Po trzecie kocham sprzęt rakietowy bez względu czy to jest klasa ziemia-ziemia czy ziemia -powietrze .
Perwsze przedstawiam renderingi modelu.
Model ma potwierane 80% klap co widzac na renderingach (wszytskich nie otwarłem bo model składałby sie 3 lata ) Przedział załogowy, silnikowy, i wneki z elektroniką
szkielet
sininczek
koła
pozycja bojowa
z otwartymi klapami
a teraz fotki modelu. Na początek fotka szkieletu i kół
cała ława w cześciach
troszke elektroniki i środka - niestety fotki wnętrza kabiny gdzieś mi się zadziały na dysku jak się znajdą to wystawie
silniczek
no i moje arcydzieło "gąska"
spód modelu
teraz juz pokarzę to co mam sklejone na chwilę obecną
ponieważ brak fotek kabiny... strona instrukcji klejenia kabiny
dzisiaj jeszcze wystawie fotki tago co dzisiaj skleje . Prace ida pełną parą we wrocku mam nadzieję mieć cały pojazd i większą część tzw stołu obrotowego z rakietami
:O niezły KWADRAT !!! Naprawdę szacunek za piękne rozpracowanie w wersji cyfrowej no i wykonanie w papierku też niczego sobie! Poprostu Melanż!
Ostatnio zmieniony pn maja 17 2010, 17:40 przez Piotr80, łącznie zmieniany 1 raz.
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
w papierku to widac juz pospiech... zreszta model nawet nie ma przyklejonych kół bo prawdopodobnie za jakis czas po pokazaniugo nie malowanego bedzie pryskany
Model-KOM
www.model-kom.pl
www.model-kom.pl
Nazwa tego pojazdu
W kwestii formalnej: SA-6 (Gainful) to nazwa NATO-wska, KUB (2K12) -to ruska
A czy zamierzasz wykonać także stację radiolokacyjną systemu czy tylko samą wyrzutnię? Fajnie by wyglądała wyrzutnia z załadowanymi rakietami a w "oddali" na biurku stacja r/lok
i wysokim ciśnieniu ;)
i wysokim ciśnieniu ;)
Wydać wyrzutnie i stację w jednym to by była niezła ciekawostka. Powstałby pewnie dosyć gruby i nie najtanszy zeszyt ale za to bardzo ciekawy - takie COMBO ;)
i wysokim ciśnieniu ;)
i wysokim ciśnieniu ;)