[Relacja\Galeria] ORP Kraków - Kartonowa Kolekcja
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[Relacja\Galeria] ORP Kraków - Kartonowa Kolekcja
Witam w kolejnej odsłonie moich wypocin walki z kartonową materią. Pod topór poszedł tym razem monitor ORP Kraków z Kartonowej Kolekcji.
Pierwsza fotka to obowiazkowo okładka, druga szkielet (ale juz po sklejeniu), a trzecia - stan aktualny.
Zapraszam do oglądania i komentowania:
Pozdrawiam
Pierwsza fotka to obowiazkowo okładka, druga szkielet (ale juz po sklejeniu), a trzecia - stan aktualny.
Zapraszam do oglądania i komentowania:
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt paź 04 2011, 8:06 przez pulpetto, łącznie zmieniany 1 raz.
Klub Modelarsko-Historyczny Sokół Radom
- Szydercza Gała
- x 169
Za prowadzenie relacji: pała!!! Gdzie zdjęcie pojedynczych wręg na tle koca prababci Kunegundy?? Gdzie jest wypracowanie na 500 słów pt.: dlaczego uważam ten "statek" za fajny i gdzie jest link do wikipedii z historią "statka"??
Żeby mnie to było przedostatni raz
Żeby mnie to było przedostatni raz
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
Witam ponownie
Po jakichś eee 4 miesiącach i trochę...
Ale mam lekkie wytłumaczenie:
Jednak zestresowani całą sytuacją zmasakrowali oryginalne dno jednostki i należało wykonać nowe, tym razem z pojedynczych "blach". Niestety "partacze" spartaczyli robotę po raz kolejny i trzeba było użyć lakieróf, papierów ściernych a na koniec "olejnicy", a i tak nie jestem zadowolony z efektu.
I tyle jeśli chodzi o dno. Poza tym zrobiłem jeszcze "śrubki", żeby okręcik mógł sobie pływać, takie "listwy" na bokach co by się nie obijał w porcie o molo i na sam koniec artylerię główną w celu ochrony stoczniowców przed zakusami obcych agentóf.
Pozdrawiam
Po jakichś eee 4 miesiącach i trochę...
Ale mam lekkie wytłumaczenie:
Ze względu na możliwość najazdu Pułkownika i jego Ochrany moi stoczniowcy pochowali się w krzaczorach i okopali. Dopiero po powrocie zwiadofców, którzy ustalili, że Ochrana jest bardziej zajęta gdzie indziej udało ich się namówić do powrotu.Szydercza Gała pisze:Za prowadzenie relacji: pała!!!...
Jednak zestresowani całą sytuacją zmasakrowali oryginalne dno jednostki i należało wykonać nowe, tym razem z pojedynczych "blach". Niestety "partacze" spartaczyli robotę po raz kolejny i trzeba było użyć lakieróf, papierów ściernych a na koniec "olejnicy", a i tak nie jestem zadowolony z efektu.
I tyle jeśli chodzi o dno. Poza tym zrobiłem jeszcze "śrubki", żeby okręcik mógł sobie pływać, takie "listwy" na bokach co by się nie obijał w porcie o molo i na sam koniec artylerię główną w celu ochrony stoczniowców przed zakusami obcych agentóf.
Pozdrawiam
- Szydercza Gała
- x 169
Nooo uważaj Pulpetto bo juz sam kolor tła kwalifikuje w oczach Pułkownika do odstrzału Swoją drogą, skoro już chlapałeś olejnicą, to nie mogłeś tego dna porządnie na gładko wyprowadzić?? Oj lenistwo i WARCHOLSTWO się tu szerzy, lepiej bierz się do porządnej roboty, albo oddziały desantowe Ochrany przyjadą na gościnne występy Po tylu buntach w Wariagu nabrali bojcy wprawy
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
W odpowiedzi na powyższa uwagę mój Najważniejszy Inżynier Kadłubowy (w skrócie NIK) stwierdził, że do wykonania kadłuba używał najbardziej precyzyjnego znanego mu narzędzia, jakim jest impulsator kinetyczny - narzędzie młotnicze z rodziny metalowców, górno-prawo-kończyno-chwytny o napędzie mięśniowym z naprowadzaczem trzonkowym i naprowadzaniem optycznym w celu uzyskania na rzeczonym kadłubie rzecznego okrętu wyglądu zbliżonego do rzeczywistego.Szydercza Gała pisze: Swoją drogą, skoro już chlapałeś olejnicą, to nie mogłeś tego dna porządnie na gładko wyprowadzić?? Oj lenistwo i WARCHOLSTWO się tu szerzy, lepiej bierz się do porządnej roboty, albo oddziały desantowe Ochrany przyjadą na gościnne występy Po tylu buntach w Wariagu nabrali bojcy wprawy
A jeśli chodzi o gościnne występy to moi stoczniowcy przygotowali na powitanie sam-ogon, a w razie nieporozumień posiadają samo-pały
Wracając do modelu Ukończono sterówkę stojącą na dachu wieży kręcącej się wkoło. Na zdjęciach można ją sobie obejrzeć z prawa, lewa, ąfas i z od zadniej strony
Pozdrawiam