Miło nam poinformować że od piątku będzie w sprzedaży nasz następny model, tym razem będzie to samolot myśliwski Dewoitine D 520 opracowany przez Piotra Dzięgielewskiego w skali 1:33. Model można wykonać w 2 wersjach uproszczonej dla mniej zaawansowanych oraz w wersji "full wypas" z ruchomymi wszelkimi powierzchniami sterowymi oraz z makietą silnika. Cena jeszcze nie do końca ustalona ale na pewno nie więcej niż 20 PLN.
Dołączamy okładkę, wyjątkowo z drugą stroną dla przypomnienia wszystkich naszych modeli.
Wielkie dzięki za ten model.Od jakiegoś czasu próbowałem złowić go (wyd. FlyModel) na allegro, ale teraz sobie daruję.Malowanie wybraliście prawie idealne: maszyna Pierre'a Le Gloana z Syrii z 1941r.Wolałbym z żóło-czerwonymi pasami.
Gratulacje za pomysł.
ps. przewidujecie wydanie MS.406 ?
Już wkrótce spełnimy Wasze życzenie i mam nadzieje że za około 2 tygodnie, a może nawet szybciej, ukaże się nasz następny model Morane Saulnier Ms 406, tym razem jednak w malowaniu z szachownicą por. Główczyńskiego o nr L 930 z maja 1940 r.
A potem może następne "francuzy"?
Pozdrawiamy
ps. Pod wieczór postaram wstawić się dla zapoznania jakiś rysunek i próbkę z częściami D 520, a koło poniedziałku okładke MS .
MB-152 to moim zdaniem najbardziej atrakcyjny z samolotów francuskich i na jego model najbardziej czekam. Widać jednak już dobrą tendencję u Orlika. Dewoitine D 520 to także ciekawy temat. Jeżeli to możliwe chętnie bym zobaczył przykładowy arkusz i rysunek montażowy.
Orlik, te żabojady to chyba najlepiej trafione modele w ostatnim czasie. Ja szczególnie piszę się na MS (malowanie jak marzenie) i Blocha MB-152(też polskiego pilota!) no bo nawet niedopuszczam myśli, że nie będzie (a do pełni lotniczego szczęścia brakujemi BV 141 ale wiem, że jest problem z dobrymi planami no i może niektórzy nie lubią niesymetryka).
Nurtuje mnie jednak jedna myśl. Co z kabinkami do tych francuzów?