StuG III G

technika, historia, dokumentacja, linki itp

Moderatorzy: kartonwork, kierownik

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Myq

StuG III G

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Myq »

Witam!

Kochani przeszukałem własne zbiory i kilka księgarni ale nie znalazłem nic interesującego na temat wzorów malowania i kilku spraw technicznych, jesli ktoś z Was może się ze mną podzielić lub nakierować mnie na właściwy trop odwdzięczę się moją multimedialną kolekcją artykułów wydawnictwa Tornado (rosja).

Chcę samodzielnie wykonać fartuchy boczne, ale nie moge znaleźć żadnych materiałów na których mógłbym się oprzeć. Same fartuchy mam już, ale nie wiem jak dokładnie wyglądało ich zawieszenie, dodatkowo chciałbym aby mój model odwzorowywał pojazd w barwach 5 lub 3 DP SS, podczas walk na froncie wschodnim w '43 roku. Być może moglibyście podsunąć mi jakiś ciekawy wzór malowania w barwach letnich i ewentualnie kolory farb którymi miałbym się posłużyć. To mój pierwszy model od siedmiu lat, więc nie jestem jeszcze dokładnie obeznany z asortymentem akcesoriów modelarskich, tym bardziej, że mieszkam na kompletnym odludziu. Piszcie proszę, jeśli możecie mi pomóc.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
minikierownik

Post autor: minikierownik »

Awatar użytkownika
Myq

Post autor: Myq »

dziękuję ślicznie, jeśli chcesz materiały tornado, to podaj mi na emalię (gucio7@op.pl) swój adres, wyślę CD.
Awatar użytkownika
minikierownik

Post autor: minikierownik »

Dziękuję, sam mam sporo fotek pościąganych z netu. Ale przydałaby się fotka tyłu armaty 75mm StuK 37 L/24 - czyli zamka. Wycinanka jest pod tym względem bardzo uboga. Nie ma tam np.oporopowrotników. Jest w sieci zdjęcie zamka armaty z długą lufą. Według opisu tył ma taki sam - czy na pewno?
Obrazek
Awatar użytkownika
Przemek W.
x 7

Post autor: Przemek W. »

Napewno...róznicą była tylko długość lufy.
ODPOWIEDZ