[G] Tender Sztywnoramowy "Floridsdorf"; ADW; 1:45
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[G] Tender Sztywnoramowy "Floridsdorf"; ADW; 1:45
Tym razem przedstawię galerię modelu tendra sztywnoramowego od lokomotywy Ty2. Skala – oczywiście 1:45. Troszkę pokombinowałem w modelu. Relację z budowy opisałem na moim blogu.
Zapraszam do lektury: Część 1 , Część 2:
Zapraszam do lektury: Część 1 , Część 2:
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
- Heinrich Kosmala
- x 170
Re: [G] Tender Sztywnoramowy "Floridsdorf"; ADW; 1:45
Super praca, gratulacje!
Tor po przekątnej w dioramce to oryginalny pomysł.
Tor po przekątnej w dioramce to oryginalny pomysł.
Ładny złomek
Ale szyny jakoś trochę w łuk są wygięte w płaszczyźnie pionowej.
I czy ten żuraw wodny nie jest trochę za niski ? Do tego tendra wodę naleje ale gdyby podjechał jakiś większy tendrzak (np. "Bułgar") gdzie skrzynie wodne są umieszczone po bokach kotła to mógłby okazać się za niski. A może nie i jest wykonany wg jakichś planów a mnie się tylko wydaje.
Ale szyny jakoś trochę w łuk są wygięte w płaszczyźnie pionowej.
I czy ten żuraw wodny nie jest trochę za niski ? Do tego tendra wodę naleje ale gdyby podjechał jakiś większy tendrzak (np. "Bułgar") gdzie skrzynie wodne są umieszczone po bokach kotła to mógłby okazać się za niski. A może nie i jest wykonany wg jakichś planów a mnie się tylko wydaje.
A gdzie reszta maszyny? ;)
Bry.
Ja to jak najbardziej na tak, choć cały zestaw byłby lepszejszy:P
Pozdrawiam Piotr.
Ja to jak najbardziej na tak, choć cały zestaw byłby lepszejszy:P
Pozdrawiam Piotr.
Panowie. Parowóz się klei, ale dostanie tender beczkowy (z innej wycinanki). Ten mi został, więc wymyśliłem sobie, że przydam mu scenerię z kranem wodnym. Żuraw wodny jest w skali (to informacja dla Tempesta), tylko chyba za nisko go wpuściłem względem główki szyny. Nie bardzo jeszcze idzie mi robienie terenu. Cały teren zbudowany z kartonowych warstwic mi się "wygło" w łuk po kilku dniach schnięcia i pomalowaniuwierzchy akrylami, ciągnąc ze sobą tory. Tempest popisałeś się świetnym okiem, albo wbudowaną poiomicą ;)
@Heniu - musiałem troszkę zyskać "na długości", bo na wprost wagonik ciasno wchodził na gotową ramkę, stąd ten ukos, ale - przyznaję - fajny wyszedł z tego efekt.
@Heniu - musiałem troszkę zyskać "na długości", bo na wprost wagonik ciasno wchodził na gotową ramkę, stąd ten ukos, ale - przyznaję - fajny wyszedł z tego efekt.
Pozdrowienia z Czech
----------------------
----------------------
- Heinrich Kosmala
- x 170
Z tą poziomnicą w oku to jest coś na rzeczy - Tempest popisał się już nie raz „okiem“ – ostatnio wykrywając krzywą podłogę w moim T3…Viking_BB pisze: sob maja 08 2021, 20:04 Tempest popisałeś się świetnym okiem, albo wbudowaną poiomicą ;)