[R/G] Yokosuka MXY7 Ohka Model 11 (Świat z Kartonu 1/33)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Yokosuka MXY7 Ohka Model 11 (Świat z Kartonu 1/33)
Bryła bĄby gotowa.
Pozostaje do wykonania kilka detali na kadłubie i skrzydłach + wózek transportowy.
pzdr Grzegorz
Pozostaje do wykonania kilka detali na kadłubie i skrzydłach + wózek transportowy.
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Cześć, model prezentuje się bardzo dobrze. Wykonanie bardzo precyzyjnie i czyste .Pozdrawiam serdecznie Jacek.
Po fali absolutnego modelarskiego lenistwa, latałka dorobiła się wreszcie wózka transportowego.
Jedna nakrętka w dziobie bomby to było jednak nazbyt optymistyczne podejście do obciążenia. Trzeba solidniej dociążyć dzióbek -przynajmniej jeszcze jedną nakrętką, bo ma tendencję do siadania na ogon. Będzie kawałek podstawki - to przykleję całość z wózkiem i problem zniknie
pzdr Grzegorz
Jedna nakrętka w dziobie bomby to było jednak nazbyt optymistyczne podejście do obciążenia. Trzeba solidniej dociążyć dzióbek -przynajmniej jeszcze jedną nakrętką, bo ma tendencję do siadania na ogon. Będzie kawałek podstawki - to przykleję całość z wózkiem i problem zniknie
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- bestialsko
- x 119
Powrócił syn marnotrawny modelarstwa lotniczego!
Kolor retuszu źle dobrany ale to i tak nie jest samolot...
:P
Kolor retuszu źle dobrany ale to i tak nie jest samolot...
:P
Pzdr.
BES.
BES.
Kółka w wózku są odlewane ? Podoba mi się ich matowe pokrycie.
Moje galerie i relacje - https://kartonowe-hobby.pl/galeria-i-relacje/
Mój kanał na YouTube - https://www.youtube.com/@kartonowe-hobby
Mój kanał na YouTube - https://www.youtube.com/@kartonowe-hobby
Ale to jest wszystko idealnie uformowane i czysto sklejone
Ciekawi mnie w jakim celu malowano tę czerwoną linię wzdłuż całego kadłuba. Czy ktoś wiec coś na ten temat ?
Ciekawi mnie w jakim celu malowano tę czerwoną linię wzdłuż całego kadłuba. Czy ktoś wiec coś na ten temat ?
-
- x 8
...sighting line...
Do retuszu wózka faktycznie podszedłem po taniości . Nie chciało mi się mieszać, a pewnie kilka kropel szarego przygasiło by tą jungle green. Oczywiście to makro... . Nie, jednak widać , że za jaskrawy.
Michał,michal84 pisze: ndz gru 30 2018, 14:08 Kółka w wózku są odlewane ? Podoba mi się ich matowe pokrycie.
kółka wystrugane z polistyrenu. Komu by się chciało babrać z odlewaniem dwóch prostackich kółek. Jeśli rzeźbić bieżnik to tak, ale do dwóch walców wydać "krocie" na zanabycie silikonu i żywicy byłoby bezsensem. Kolorowane aerografem Nato Black Tamiya - fajny kolor. Między innymi dlatego taka przerwa w budowie bo nie chciało mi się wyciągać fukawki do trzech psików
No fakt, ciekawa rzecz.Tempest pisze: ndz gru 30 2018, 19:08 Ciekawi mnie w jakim celu malowano tę czerwoną linię wzdłuż całego kadłuba.
Mundziu dość enigmatycznie napisał. I to w OBCYM języku .
Pilot raczej do tyłu nie patrzył, a linia idzie do ogona. Może miała jakiś związek z podwieszaniem pod samolot nosiciel?
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
-
- x 8
Grzesiu, a masz jakieś papiery na to, że linia ciągnęła się od dziobu do rufy. Może to jednak fantazja projektanta wycinanki...
W sieci są dostępne zdjęcia z epoki, na których widać kreskę przez całą długość. Egzemplarze trzymane w muzeach (nie wiem czy repliki czy oryginały) też mają taką linię, że nie wspomnę o zestawach plastikowych modeli . Fantazja projektu raczej nie wchodzi w grę. Są też zdjęcie bombek bez linii.
A wszystko przez Tempesta, co zaraża ciekawością
pzdr Grzegorz
A wszystko przez Tempesta, co zaraża ciekawością
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD