ET22 Cargo 1:25 Answer - problem
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
ET22 Cargo 1:25 Answer - problem
Zabrałem się za kolejny model, padło na ET22 od Answera, zakupiłem model, wręgi i przystąpiłem do klejenia szkieletu, w zestawie brakowało kilku wręg (zdarza się, napisałem do wydawnictwa), nie odpowiadali długo więc wyciąłem i podkleiłem oryginalne z wycinanki, w tym momencie zorientowałem się, że brakuje w wycinance całych arkuszy. Zacząłem szukać, przeglądać, nic... Na stronie jakiegoś sklepu znalazłem niewielkie zdjęcia arkuszy tego modelu, wielu z nich nie znalazłem w swojej książce. Obejrzałem dokładnie ksiażkę, nic nie wygląda na wyrwane, wszystko fabrycznie nowe. I tak od kilku tygodni wymieniam się mailami z wydawnictwem, dostaję tylko informację, że muszę skonsultować z szefem lub proszą o czas. Mieliście tego typy syutację? Co radzicie? Wygląda na to, że mam sporego pecha, bo tak jak kilka wręg można dorobić, to poszycia lokomotywy nie wyczaruję Model zakupiony od podmiotu zależnego od wydawnictwa więc nie przechodziło to przez ręce trzecie. A szkielet stoi na parapecie i czeka...
Re: ET22 Cargo 1:25 Answer - problem
Ja taki problem miałem z SP45 tj zakupiłem w wydawnictwie części laserowe i w opisie było że zawierają - szkielet, detale, koła, pomosty... a jak dostałem przesyłkę to brakowało wszystkich kół oraz maskownice kraty wentylacyjnej (dwie z czterech) były źle wycięte. Pisałem do wydawnictwa dwa razy wiadomości poprzez email i kontakt na ich stronie (komentarz do otrzymanego zamówienia) i odpowiedzi nie dostałem. Pisałem również na czarnym forum dwa razy i dopiero za drugim nawiązałem dialog z wydawcą po czym po ok tygodniu dostałem brakujące i źle wycięte części. Trwało to jednak kilka tygodni. Jestem również w posiadaniu tej lokomotywy, ale czeka cierpliwie na swoją kolej. Czego dokładnie ci brakuje bo może jest to problem nie jednego a większej ilości egzemplarzy.
najbardziej rzuca się w oczy brak większości poszycia (niebieskie, duże elementy z napisem PKP Cargo), brak zielonych pulpitów (https://ibb.co/gQLfdv) oraz 1 zamiast 4 foteli maszynisty. Reszty już nie przeglądałem w szczegółach. Za to dostałem o jedno koło wycięte więcej ;)
sprawa wyjaśniona, miałem wrażenie, że mnie olewają, chorowali (wg facebooka), wrócili do żywych i sprawa rozwiązana elegancko, nowy model, nowe wręgi, jestem pozytywnie zaskoczony, solidna firma