Co robicie z modelami gdy już nie ma na nie miejsca?
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Radek Zamość
Co robicie z modelami gdy już nie ma na nie miejsca?
Jak w temacie. Ja ok 15 wrzuciłem w pudełka i do piwnicy! Niestety piwnica została zalana i modele już nie przypominały niczego Ostatnio wybrałem metodę selekcji gorsze = kosz na śmieci.
- Radek Zamość
- Wujek Andrzej
- x 2
W moim przypadku jest może troszkę inaczej . Większością modeli które wcześniej " popełniłem bawią się chłopcy na podwórku inni stawiają je sobie w domach na półkach ... Osobiście cieszy mnie praca nad modelem to wieczne rozwiązywanie niezliczonych problemów , poprawianie niedoróbek , upraszczanie , komplikowanie itd. itp. , efekt finalny jakby mniej . Kiedyś żona mówi tak : " Co by było jakbym tak w czasie sprzątania ten model ci przypadkowo strąciła na podłogę ? " / model wyceniony na ok. 12 000 zł . / ... przemyślałem temat ... i już wiem - dodeptałbym go do końce ... i zaczął WRESZCIE NOWY !
Swego czasu gdy ich miałem dużo, większość trafiła do mojej szkoły podstawowej - przynajmniej inni podziwiali a mnie rosły pióra . potem była przerwa (długa), a teraz mam tylko dwa: Titanica (niemieckie wydanie, 1m 32cm długości!) zajmującego całą półkę oraz dźwig STAR25 który za wiele miejsca nie zajmuje.
Ale niedługo zrobi się ciaśniej, bo mają dojść 4 nowe które niedługo zacznę robić:
- statek KRAKUS
- awionetka ZLIN
- ciężarówka JELCZ
- okręt W.O.P.
- samolot IL-62 (ten trafi pod sufit).
To narazie plany. Tylko nie wiem jeszcze od czego zacząć ale chyba padnie najpierw na KRAKUS-a.
Ale niedługo zrobi się ciaśniej, bo mają dojść 4 nowe które niedługo zacznę robić:
- statek KRAKUS
- awionetka ZLIN
- ciężarówka JELCZ
- okręt W.O.P.
- samolot IL-62 (ten trafi pod sufit).
To narazie plany. Tylko nie wiem jeszcze od czego zacząć ale chyba padnie najpierw na KRAKUS-a.
Pozdrawiam - AlaN
- Radek Zamość