Takiego kleju właśnie poszukuję. Ma być rzadki, żeby można było nim uzupełnić istniejącą spoinę. Lepiej elastyczny, ale rzadkość ważniejsza.
Czy kartonowe środowisko coś wie na ten temat?
Klej do papieru - elastyczny, rzadki.
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- greatgonzo
- x 12
Re: Klej do papieru - elastyczny, rzadki.
Klej Magic jest elastyczny po wyschnięciu, gęstość coś jak śmietana 30%. Być może da się go rozcieńczyć wodą ale nie próbowałem.
- greatgonzo
- x 12
To taki?
Gdzie się kupuje?
Gdzie się kupuje?
Tak. Zdjęcia nie wstawiłem bo po przenosinach na nowy komputer wyczyściło mi hasło do webdb w przeglądarce. Zapewne mam je gdzieś zapisane ale muszę sobie przypomnieć gdzie. Przed chwilą rozcieńczyłem go wodą i da się, nie wiem jakie ma po tym rozcieńczeniu właściwości, okaże się za kilka godzin bo skleiłem tą miksturą dwa kawałki kartonu. Kleju tego używałem do zalewania otworów w podkładach kolejowych do których najpierw wepchnąłem kawałki tworzywa z których łączniki tych podkładów były wykonane i nie był to polistyren tylko jakieś „gumowate” tworzywo. No ale zdjęć na razie wstawiać nie mogę.
- greatgonzo
- x 12
Dzięki. Dasz znać, jak trzyma ta rozcieńczona wersja?
Gdzie kupić ? Ja kupiłem w sklepie papierniczym.
Trzyma dobrze, próba rozerwania sklejonych kartoników jak widać na poniższym obrazku skończyła się wynikiem pozytywnym.greatgonzo pisze:Dasz znać, jak trzyma ta rozcieńczona wersja?
Ten klej klei nie tylko papier.
Po wyschnięciu co słabo na tym zdjęciu widać utworzył na kawałku folii na którym go rozcieńczałem (tak pół na pół) cienką, przezroczystą i elastyczną błonę. Takiej folii jednak nie skleja, dało się go bez problemu od niej oddzielić.
Teraz muszę wysłać do właściciela marki link do tego postu i poprosić o drobną opłatę za reklamę produktu.