*[Relacja/Samolot] Spitfire MkVb w zumbachowym malowaniu (KA 1/2005)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
*[Relacja/Samolot] Spitfire MkVb w zumbachowym malowaniu (KA 1/2005)
Witam całą brać modelarską. Kilka wolnych chwil, które mam niekiedy do dyspozycji przeznaczam na prace nad różnymi modelami. Jednym z nich został ostatnio ten oto Spit...Na razie wrzucam zdjęcia ukończonej kabiny pilota. Gdy przyjdą poszycia, jak zwykle o wiele mniej będzie widać Samolot będzie wykonany jak zwykle "mniej więcej" w standardzie, tzn z niewielkimi ingerencjami w poszycie zewnętrzne - ale o tym później....
--
--
- Krzysiek D
Ha ha ha... o tak zerknij do archiwum na inne dzieła Marcina. Tylko uwaga na oczy bo mogą wyskoczyć z orbit i tak zostaćMarzen pisze:Oj Krzysiu Krzysiu... Młody jesteś i jeszcze nie wiesz, komu zwracasz uwagę,ale siedź i patrz uważnie ... jak będziesz dobrze patrzył to się dużo nauczysz ...
W budowie: Halny;
-
Budowy ciąg dalszy. Model powstaje w tempie znacznie szybszym, niż pierwotnie zakładałem Okapotowanie silnika w górnej części oraz krawędź natarcia statecznika pionowego zostały ostro potraktowane Superglue i wyszlifowane na gładko. Efekt może mało widoczny na zdjęciach, ale na żywo wygląda to bardzo fajnie...Tradycyjnie, retuszowałem na razie tylko tam, gdzie to było niezbędne (czyli właściwie kabinę pilota)
--
--