Witam!
Druga część mojej podróży.
Plany Modelarskie nr 43/1971r. "Smok" Wielka galeona Zygmunta Augusta opracowanie Mieczysława Prosnaka.
Opracowanie, wydaje się nie najszczęśliwsze (to p. Boczara chyba lepsze), ale cóż to wybór Taty.
Kilka odręcznych szkiców detali wyszukanych w czasopismach (to czasy "przedkserowe")
Model ma pełny kadłub z lipowego klocka, reszta to łyko olchowe jako poszycie, sklejka, listwy drewniane, różnej grubości nici, płótno.
Skala modelu 1:100
No i jeszcze podpis:
To tyle Smoka.
Podróż sentymentalna: Smok
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Podróż sentymentalna: Smok
Ostatnio zmieniony wt paź 30 2018, 19:21 przez pawlo100, łącznie zmieniany 4 razy.
Tyma - Kompletnie się na tym nie znam, więc chętnie się tym zajmę. - dobrze tutaj pasuje.
Pozdrawiam
Paweł
ORP Żubr,Wodnik,Pruski Parowóz T3,Ls410D
Pozdrawiam
Paweł
Re: Podróż sentymentalna: Smok
No, no... Robi wrażenie!
Piekna rzecz.
Piekna rzecz.
Witam!
Kurcze Photobucket mnie właśnie odstrzelił
Liczą, że im dużo użytkowników wpłaci całą kupę forsy ?
Tyma - Kompletnie się na tym nie znam, więc chętnie się tym zajmę. - dobrze tutaj pasuje.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
Nie tylko Ciebiepawlo100 pisze: sob lip 01 2017, 19:01 Witam!
Trzeba mieć świadomość, że nie ma darmowych obiadów, ale ilość dolarów jakiej oczekują to rażąca przesada.
Żegnam photobucket bez żalu (fatalnie pracował ostatnio) i przenoszę zabawki.
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Piękny model, gratuluję.
A jeśli chodzi o prezentację zdjęć w necie to nie rozumiem dlaczego ktoś miałby to robić dla kogokolwiek całkowicie za darmo. Trzeba po prostu wykupić tzw. "hosting" czy jak to się tam nazywa a nie wklejać zdjęcia na jakieś "bezpłatne" strony z kilogramem reklam i narzekać, że kiepsko to chodzi. Z mojego doświadczenia wiem że 40PLN bez dziesięciu groszy na rok wystarcza aby 20GB plików z miesięcznym transferem 200GB sobie w necie umieścić i linkować do woli.
A jeśli chodzi o prezentację zdjęć w necie to nie rozumiem dlaczego ktoś miałby to robić dla kogokolwiek całkowicie za darmo. Trzeba po prostu wykupić tzw. "hosting" czy jak to się tam nazywa a nie wklejać zdjęcia na jakieś "bezpłatne" strony z kilogramem reklam i narzekać, że kiepsko to chodzi. Z mojego doświadczenia wiem że 40PLN bez dziesięciu groszy na rok wystarcza aby 20GB plików z miesięcznym transferem 200GB sobie w necie umieścić i linkować do woli.
Świetne wykonanie.
Tylko chyba jedno zdjęcie / link padł.
Drugi problem to taki, że wycenili 3rd Party Hosting na niemalże 400$ rocznie.
Tylko chyba jedno zdjęcie / link padł.
Problem zrobił się taki, że Photobucket każe sobie płacić nie tylko za przechowywanie, ale też za oglądanie... ilość śmieci wyskakujących po otwarciu byle zdjęcia z galerii potrafi zamulić każdy komputer.Tempest pisze: ndz lip 02 2017, 23:44 A jeśli chodzi o prezentację zdjęć w necie to nie rozumiem dlaczego ktoś miałby to robić dla kogokolwiek całkowicie za darmo. Trzeba po prostu wykupić tzw. "hosting" czy jak to się tam nazywa a nie wklejać zdjęcia na jakieś "bezpłatne" strony z kilogramem reklam i narzekać, że kiepsko to chodzi. Z mojego doświadczenia wiem że 40PLN bez dziesięciu groszy na rok wystarcza aby 20GB plików z miesięcznym transferem 200GB sobie w necie umieścić i linkować do woli.
Drugi problem to taki, że wycenili 3rd Party Hosting na niemalże 400$ rocznie.