Tiger I na dioramce czyli "Kursk '43 tuż przed natarcie

inne techniki modelarskie - plastik, żywica, drewno itd.

Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita

Radek Kotecki

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Radek Kotecki »

Niestety Michalo Angelo chyba się troche nie popisałeś.Dioramka nie robi na mnie wrażenia.O ile Tygrys jest w miarę Ok to podstawka nie bardzo.
Wydaje mi się,że użyłeś do jej pomalowania zbyt wielu kolorów co wprowadza chaos i odrealnia całą scenkę.Co to za sterta glonów przed Tygrysem?
Dodaj kilka figurek,bo tak wielka podstawka na jedno tygrysiątko........z figurkami będzie ciekawiej,a na całość dioramy postaraj się natrysnąć bardziej stronowoane barwy.
Michalo Angelo

Post autor: Michalo Angelo »

no cóż trochę mi się dostało nie ma co...pozostaje mi tylko zastosować się do powyższych rad i poprawić dioramkę. dodam troche ludzi, poprawię ziemię, drzewka itd. no coż pierwsza dioramka... a zaraz zabieram się do następnej dioramki (mam nadzieję że ta wyjdzie mi lepiej), mam co do niej plan ale na razie nie jest do końca przygotowany. w związku z tym mam pytanie: czy można gdzieś nabyć pojedyncze skrzynie/beczki do 1/72?? i czy zna ktoś może jakiś godny polecenia sklep internetowy?? z góry dziękuję za odp.
"...lepiej zapalić świeczkę niż prosić o światło..."
Talib

Post autor: Talib »

Takie w wersji solo, to może być kłopot...

zestawy "obozowe" Hasefawa/Fujimi/Italeri, tam bywają beczki, skrzynki worki z piaskiem, tylko trzeba pooglądać.

W Warszawie na ul. Wilczej jest sklep kolejkowy, zestawy ze skali H0 pasują do 72, możesz trafić np. na zestawy PREISERA i ROCO, może będą jakieś inne.

Giełda, giełda, giełda, zawsze mozna coś trafić. No i elementy dodawane do modeli, jak WWII Ground Vechicles Set Academy z ramką ze skrzyniami, kanistrami i beczkami :D
Jakub Jastrzębski
modelarz/teoretyk

Once to be a str8 man turns into wreck...
Awatar użytkownika
gulus

Post autor: gulus »

Na sztuki może i nie ma ale po kilka, kilanaście są w żywicy robione.

gulus
Obrazek
galwani

Post autor: galwani »

http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=3160

tu masz cos o skrzynkach :)

osobiscie przewaznie dorabiam sporo rzeczy do dioramek z papieru.... mimo ze modelarz kartonowy ze mnie zaden to tak proste konstrukcje jak skrzynka zrobic potrafie ;)
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
ODPOWIEDZ