Są to żywiczne figurki z drobnymi przeróbkami, głownie wymiana główek. Kierowca to Modelling Artisan Mori, czołgista to Tristar, a reszta to Gunze Sangyo zestaw z Ardenów adaptowany na letnio. Wszystkie głowy są jednego rzeźbiarza niejakiego Yoshitaki Hirano co to np. rzeźbi dla Tristara. To taki mój modelarski guru.
Pozdrawiam
Winietka bardzo fajnia akurat miałem okazję ją zobaczyć na żywo w Krakowie prezentuje się równie dobrze Szczególnie dobrze odwzorowane jest podłoże, figurki extra pomalowane, jedyne co mi się nie podoba to zbyt "płasko" ułożone fotatrawione liście.
Rewelacja, dla mnie. Brudzing dopasowany do otoczenia, ta dioramka żyje.
Podonie jak Fidel, miałbym drobne, na prawdę drobne uwagi do liści: na pojeździe , niektóre mogłby być trochę "przywiędłe", od razu piszę, że nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić.
Witam Bardzo fajna dioramka. Już to chyba gdzieś w necie widziałem. Domyślam się, że cała roślinność na dioramce pochodzi z wyprawy na łąke. Ale czy możesz napisać jakiego koloru użyłeś do pomalowania "krzaczków" i trawy. Ja zawsze mam z tym problem.
Trawka jest z Heki a krzaczki z jakiejś suchej wiązanki nabytej w markecie bodajże Praktiker i troche suszonej pietruszki, oregano czy coś takiego, co do kolorów to mieszałem Humbrola zielony jakiś z żółtym, żeby uzyskać dość żywy kolor i natryskiwałem aerografem. Trawka osadzana na kleju w sprayu podobnie jak liście z pietruszki