F-16 C Block 52 Kinetic 1:48
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
F-16 C Block 52 Kinetic 1:48
Witam po dłuższej nieobecności.
Po wielu latach zbudowałem coś co nie ma śmigła.
O to kilka marnych jak zawsze fotek.
Miłego oglądania, myślę że zbytnio nie razi poczucia estetyki oglądających.
Po wielu latach zbudowałem coś co nie ma śmigła.
O to kilka marnych jak zawsze fotek.
Miłego oglądania, myślę że zbytnio nie razi poczucia estetyki oglądających.
Pozdrawiam Marek - sklejacz fabrycznych części,przeznaczonych do samodzielnego montażu.
Re: F-16 C Block 52 Kinetic 1:48
Marku - poproszę o trochę więcej informacji Jakimi farbkami malowałeś, jakich kalek użyłeś, czy używałeś jakichś zestawów waloryzujących, jak składalność zestawu, gdzie były największe problemy?
Lubię samoloty w polskich malowaniach - Twój model Jastrzębia też mi się podoba.
Lubię samoloty w polskich malowaniach - Twój model Jastrzębia też mi się podoba.
Witek; model Kinetica wygląda fajnie i bogato na ramkach. Dalej już gorzej. Wygląda na kopię modeli Tamiya. Pasowanie wielu części robiłem
do przodu by wkleić jedną. W efekcie dużo wyciętych części które łatwo zagubić. Jego jedyną zaletą jest to że w pudle masz wszystko do Jastrzębia. Trzeba tylko dorobić jedną antenę pod wlotem powietrza i postarać się o Snipera. Z tego co widziałem ramka ze Sniperem jest w wesji D. No cóż wszystko da się skleić.
Dodatki u mnie: Aires cocpit + dysza wylotowa silnika, Eduard; Sniper+ koła+ air brekes+ GBU- 12, Master; Pitot+ czujniki AOA
Kalkomanie Techmod, farby emalie; FS wg. Model Master.
Wnęki podwozia zestawowe + trochę drucików. Żywiczne ponoć różnie psują.
do przodu by wkleić jedną. W efekcie dużo wyciętych części które łatwo zagubić. Jego jedyną zaletą jest to że w pudle masz wszystko do Jastrzębia. Trzeba tylko dorobić jedną antenę pod wlotem powietrza i postarać się o Snipera. Z tego co widziałem ramka ze Sniperem jest w wesji D. No cóż wszystko da się skleić.
Dodatki u mnie: Aires cocpit + dysza wylotowa silnika, Eduard; Sniper+ koła+ air brekes+ GBU- 12, Master; Pitot+ czujniki AOA
Kalkomanie Techmod, farby emalie; FS wg. Model Master.
Wnęki podwozia zestawowe + trochę drucików. Żywiczne ponoć różnie psują.
Pozdrawiam Marek - sklejacz fabrycznych części,przeznaczonych do samodzielnego montażu.
Ładny .
Ciekawie wygląda tak obładowany sprzętem.
Co jest pod okrągłymi klapkami na górnej powierzchni skrzydeł, że z każdej cieknie ?
pzdr Grzegorz
Ciekawie wygląda tak obładowany sprzętem.
Co jest pod okrągłymi klapkami na górnej powierzchni skrzydeł, że z każdej cieknie ?
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Pytanie do obsługi.Może przesadziłem z pigmentem.Nasze 16 w ciągu lat brudzą się malowniczo.gk pisze: ndz kwie 07 2019, 21:44
pzdr Grzegorz
Miałem okazję oglądać je z bardzo bliska np. w Łasku.
Nie znam autora tej fotki, ale bardzo mu za nią dziękuję
Nie, w sam raz. Wg mnie jest bardzo dobrze.
Zaciekawiły mnie te okrągłe "klapki" bo takie symetryczne "zacieki" się za nimi wydobywają. Jedynie one są wg mnie za mocne bo sugerują płyn, a to raczej odkładający się brud. Zresztą to tylko rozważania domorosłego teoretyka
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Oj tam; Grzegorz ze mną zawsze można poteoretyzować. Wielki Gonzo może
poświadczyć.
Po Twojej uwadze rozważam przytłumienie tych smug, ale nie obiecuję.
poświadczyć.
Po Twojej uwadze rozważam przytłumienie tych smug, ale nie obiecuję.
-
- x 102
Chyba tam są podwieszone wszystkie nasze pociski. Na bogato.