[G] Supermarine Spitfire LF Mk.Vb (Revell 1/72)
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
[G] Supermarine Spitfire LF Mk.Vb (Revell 1/72)
I drugi Revell nr kat 04164.
Wersja LF, czyli na pierwszy rzut oka "obcięte" skrzydła.
Wersja LF, czyli na pierwszy rzut oka "obcięte" skrzydła.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Re: [G] Supermarine Spitfire LF Mk.Vb (Revell 1/72)
Podoba mi się chociaż...
tego konstruktora co mu te skrzydła obciął czym oszpecił ten piękny samolot powinno się było wytarzać w smole i pierzuWersja LF, czyli na pierwszy rzut oka "obcięte" skrzydła.
Piękny ! Z kartonu ?
Jako że jest to dział PLASTIK - New technology i manufaktura ten wpis powinien zostać potraktowany jako pro-wo-ka-cjajhradca pisze:Z kartonu ?
Szkoda że "silnik" forum nie umożliwia banowania użytkowników w ramach działów bo miałbym okazję taką opcję wypróbować
Jarek oczywiście, że z kartonu. Takiego z bocznym otwieraniem. Nie lubię takich. Wolę takie kartony otwierane od góry z pokrywką, bo można je potem wykorzystać do trzymania części
Teraz jadę kolejną parkę, ale już karton otwierany od góry. Będę miał 4 pudełka na części do wielu zaczętych modeli
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Jako osoba, która nie owija w bawełnę i mając to na uwadze jaki masz ogromny potencjał jako modelarz kartonowy niezmiernie ubolewam, nad tym, że tracisz czas na takie modele... no chyba, że i Ty zaczynasz grę wstępną i przechodzisz do działu plastiki 1:32
Nic z tych rzeczy. Plastikowe 1/32 zupełnie są poza moimi zainteresowaniami wykonawczymi. Lubię jedynie oglądać.
Natomiast 1/72 lubię sobie czasem pyknąć. Czasem nawet wpadam w ciąg .I nie uważam, że to strata czasu bez względu na poziom wykonania i osiągnięty efekt.
Kartoniki i tak dla mnie rządzą.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Ufffff to mi ulżyło. Oczywiście to Twój wybór i dla Ciebie to nie strata czasu, ale dla mnie tak, bo mnie zdecydowanie fascynuje i uwielbiam oglądać to jak sklejasz modele kartonowe, a i nie da się ukryć, że i komentarze do tego co widać mają swoją niezaprzeczalną moc i humor jaki lubię.
"O luuudzie, ale przycukrowałem, ale szczerze, szczerz nie kłame "
To co niebawem strzyżemy w Cancik ?
"O luuudzie, ale przycukrowałem, ale szczerze, szczerz nie kłame "
To co niebawem strzyżemy w Cancik ?
Ostatnio zmieniony sob mar 27 2021, 19:35 przez Sztuk 4, łącznie zmieniany 1 raz.
Kancik jest ciekawą opcją, ale to trudny model z uwagi na rozmiar.
Na razie mam do dokończenia 3 kartonówki i ich się trzymam. Już za chwileczkę, już za momencik...
Najpierw jednak stracę czas przy powiększaniu kolekcji 72-ójek
Na razie mam do dokończenia 3 kartonówki i ich się trzymam. Już za chwileczkę, już za momencik...
Najpierw jednak stracę czas przy powiększaniu kolekcji 72-ójek
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD