IDF Hummer - czyli coś izraelskiego
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
IDF Hummer - czyli coś izraelskiego
Model który Wam prezentuje zbudował mój przyjaciel z Krakowa Maciek Postanowiłem pokazać jego pracę szerszej publiczności ponieważ on sam miał pewne obawy, jednak po moich usilnych namowach zdecydował się na to Model przedstwia Hummera w wersji izraelskiej z z wyrzytnią rakiet przeciwpancernych TOW w skali 1/35. Sam pojazd to model Academy Minicraft w wersji podstawowej amerykańskiej to przebudowy na wersję IDF Maciek użył konwersji zywicznej firmy CMK-a. Sama wyrzytnia w modelu Academy była złej jakości dlatego została wymieniona na odpowiednik pochodzący z firmy AVF -Club. Model posiada bardzo dużą ilość izraelskiego wyposażenia dodatkowego co jest cechą charakterystyczną wszystkich pojazdów IDF. Do pomalowana Maciek użył akrylowej farby Life Color Israel Sand. Model został dość mocno ubrudzony pigmentami pastelowymi CMK-a i mocno "odrapany" mialo to na celu podkreślenie "działalności bojowej" tego Hummera.
Mam nadzieję, że może dzieki Waszym wypowiedziom Maciek pokusi sięo przeprowadzenie na forum jakiejś całościowej relacji z budowy modelu bo wiem że mocno pracuję nad nowym tematem
Pozdrawiam Paweł
Mam nadzieję, że może dzieki Waszym wypowiedziom Maciek pokusi sięo przeprowadzenie na forum jakiejś całościowej relacji z budowy modelu bo wiem że mocno pracuję nad nowym tematem
Pozdrawiam Paweł
Ukończone: M 113 Fitter
Re: IDF Hummer - czyli coś izraelskiego
Fidel pisze: Maciek pokusi sięo przeprowadzenie na forum jakiejś całościowej relacji z budowy modelu bo wiem że mocno pracuję nad nowym tematem
Czy Maciek jest uzytkownikiem naszego forum Bo jesli tak to powienien dostac za to ,ze sie wczesniej nie odzywal . Model cacy tylko jak dla mnie troche za wielki balagan na pace . Jest tam tyle tego , ze oczy skacza mi z jednego detalu na drugi ale jakos nie moga sie zatrzymac na tym czyms . No wlasnie na czym Brakuje mi tam jakiegos glownego elemetu ale sam nie wiem czego Nastepny model Macka Dawac go tutaj
-
- x 8
Nie ma tam aż takiego bałaganu. Biorąc pod uwagę, że to bohater "działań bojowych", należy uwzględnić fakt, że oprócz wyposażenia standardowego żołnierze lubią sobie chomikować inne wyposażenie na zasadzie "a nuż się przyda". Pewnie po powrocie do macierzystej jednostki połowa z tego "bałaganu" musiałaby zniknąć. Poza tym Fidel pisze, że te pojazdy IDF (co to jest? nie znam się na tym) charakteryzowały się bogatym wyposażeniem. Zatem pod tym względem chyba wszystko jest w porządku.
Maciek, buduj i pokazuj! Nie masz się czego wstydzić.
Uśmiech bałaganiarsko-uporządkowany,
Maciek, buduj i pokazuj! Nie masz się czego wstydzić.
Uśmiech bałaganiarsko-uporządkowany,
IDF - Israel Defence Forces
(czy jakoś tak - za składnię łba sobie uciąć nie dam)
(czy jakoś tak - za składnię łba sobie uciąć nie dam)
zapraszam na Forum Historyczne
Dokładnie tak jak piszesz Peter Sorry, że tego nie wyjaśniłem ale zajmuję się już trochę czasu "tematem izraelskim" i wdarła sie rutyna
Pozdrawiam Paweł
Pozdrawiam Paweł
Ukończone: M 113 Fitter
-