Tiger I na dioramce czyli "Kursk '43 tuż przed natarcie
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
-
Tiger I na dioramce czyli "Kursk '43 tuż przed natarcie
Szczęśliwym trafem niedługo po zakończeniu prac udało mi się dorwać cyfrówkę więc jak obiecałem zamieszczę trochę fotek. Ta dioramka jest połączeniem wielu technik lub ich przeróbek znalezionych w internecie. Wiele godzin czytania i przeglądania chyba dało swoje efekty przynajmniej tak mi się wydaje choć oczywiście nie jest to jakieś miszczowskie dzieło. Ja z wyniku jestem zadowolony a teraz proszę o bardziej krytyczne komentarze. Jeśli kto chce moge zamieścić dokładny opis wykonania. Patrzcie i osądzajcie ...(zaraz jeszcze więcej fotek a potem o następnej dioramce )
"...lepiej zapalić świeczkę niż prosić o światło..."
-
-
drzewka! drzewka! z czego robiles drzewka? ;P
jakies takie inne sie wydaja.... kupne, jakis domowy patent, czy urwałeś kawalek krzaka? ;P
tiger bardzo łądny a i dioramka daje rade (jak to te hip-hopowcy mawiają ;P)
pzdr
jakies takie inne sie wydaja.... kupne, jakis domowy patent, czy urwałeś kawalek krzaka? ;P
tiger bardzo łądny a i dioramka daje rade (jak to te hip-hopowcy mawiają ;P)
pzdr
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
-
drzewka: te iglaste to wrzos przyklejony kawałeczkiem plasteliny do gałązki a potem na to "kropelka", te liściaste: to jest taki choinkowaty krzak, można go spotkać w lesie lub nazrywać od sąsiadów z ogródka( ja mam od sąsiadów alee oni to po prostu wyrzucali ) w tym dyżym drzewku przyklejałem go tak jak iglaste czyli plastelina na gałązkę + "kropelka", a w tym mniejszym trzy cienkie gałązki związane u dołu i u góry grutem i w to wbijałem gałązki z tych( http://www.grzyby.pl/rosliny/foto/bl/bl ... na-ped.jpg ) krzaczków z lasu. nazywają się one Cyprysiki (wpisz to w googlach w grafice)
"...lepiej zapalić świeczkę niż prosić o światło..."
hm.... to jak to "zywe" krzaki... to pewnie za jakis czas ci sie ususzą... i beda zolte.... chociaz moznaby ich wtedy trysnac zielona farba.... nei probowalem jeszcze ale msuze stestowac dzieki za pomysl
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
-
Po pierwsze primo, to jest wersja z roku 1944 Pełne metalowe koła, inna kopóła dowódcy, MG 34 na wieży. Do kurska powinien być early H, czyli już z obłymi osłanami kolektorów, ale jeszcze ze starą kopółką dow. i niedopancerzonym celownikiem.
Nie wywierciłeś dziurki w hamulcu wylotowym, gąski mają jakiś dziwny kolor.
No i strasznie tam łyso, ani pół ludzika
dzewka mi się nie podobają... jakieś takie... dziwne wspomniany kolor ziemi...
Reszta w porzo
Nie wywierciłeś dziurki w hamulcu wylotowym, gąski mają jakiś dziwny kolor.
No i strasznie tam łyso, ani pół ludzika
dzewka mi się nie podobają... jakieś takie... dziwne wspomniany kolor ziemi...
Reszta w porzo
Jakub Jastrzębski
modelarz/teoretyk
Once to be a str8 man turns into wreck...
modelarz/teoretyk
Once to be a str8 man turns into wreck...