relacja z budowy od podstaw (jednocześnie zagadka)
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
relacja z budowy od podstaw (jednocześnie zagadka)
Przekopując któregoś pieknego dnia zasoby pajęczyny zwanej z angielska www, natrafiłem na stronę producenta współczesnego pojazdu. Jako, że nie ma takowego w ofercie firm zajmujących się produkcją modeli, a moją ulubioną jest zabawa w Adama Słodowego, postanowiłem zbudować model tego pojazdu od podstaw. Do budowy bedę używał przede wszystkim tworzyw sztucznych, których w mojej podręcznej skrzyneczce całkiem sporo się znajduje, a niektóre z nich doskonale nadają się do budowy modeli - łatwo się je tnie i obrabia. Stąd właśnie pomysł by relację zamieścić w dziale "niu technolodzi aend maniufakcziur".
Żeby nieco uatrakcyjnić całość, postanowiłem obrazek pojazdu nieco zakamuflować, Może dzięki temu zabiegowi uda mi się sprowokować odwiedzaczy do myślenia. Nagrodą za odgadnięcie będzie uścisk dłoni prezesa...i może coś jeszcze . W rozwiązaniu należy podać markę pojazdu oraz model.
Ze względu na dość napięty w ostatnim czasie grafik, relacja będzie prowadzona dość wolnym tempem. mam jednak nadzieję, że wierni fani polskiej myśli technicznej dotrwają do końca
A oto pierwszy obrazek, nieco w Photoshopie zniekształcony dla utrudnienia.
Żeby nieco uatrakcyjnić całość, postanowiłem obrazek pojazdu nieco zakamuflować, Może dzięki temu zabiegowi uda mi się sprowokować odwiedzaczy do myślenia. Nagrodą za odgadnięcie będzie uścisk dłoni prezesa...i może coś jeszcze . W rozwiązaniu należy podać markę pojazdu oraz model.
Ze względu na dość napięty w ostatnim czasie grafik, relacja będzie prowadzona dość wolnym tempem. mam jednak nadzieję, że wierni fani polskiej myśli technicznej dotrwają do końca
Re: relacja z budowy od podstaw (jednocześnie zagadka)
Brawo Stilman będę śledził Twoją relacje , a model to nasz autobus Solaris Urbino IIIstillman pisze: Żeby nieco uatrakcyjnić całość, postanowiłem obrazek pojazdu nieco zakamuflować, Może dzięki temu zabiegowi uda mi się sprowokować odwiedzaczy do myślenia. Nagrodą za odgadnięcie będzie uścisk dłoni prezesa...i może coś jeszcze . W rozwiązaniu należy podać markę pojazdu oraz model.
Pozdr MIKU05
czyzby solaris urbino 15? :>
http://www.przegubowiec.com/bus/katalog/opis_su15.htm
2 lata tym złomem do szkoły dojezdzalem...straszny badziew :P
http://www.przegubowiec.com/bus/katalog/opis_su15.htm
2 lata tym złomem do szkoły dojezdzalem...straszny badziew :P
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
stillman....moze cie to zdziwi....moze nie uwierzysz....ale dzisiaj jadac do sklepu (tramwajem...zeby nie bylo ze solarisem ;P) tak sobie myslalem ze gdybym byl abrdziej oblatany w budowie modeli od podstaw to zrobilbym wlasnie solarisas... przychodze do domu a tu taka mila niespodzianka bede tu zaglądał bardzo często oraz zycze powodzenia
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.