WILK z MM podpowiedzi przy budowie

technika, historia, dokumentacja, linki itp

Moderator: kartonwork

ODPOWIEDZ
Szaman

WILK z MM podpowiedzi przy budowie

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Szaman »

Witam. Zdobyłem niedawno MM z WILKiem i w ferie mam zamiar go skleić. Może ktoś już go sklejał/ Jeżeli są takie osoby to bardzo bym prosił o jakieś podpowiedzi przy budowie tego modelu. Czy są części przy których trzeba zwrócić więcej uwagi. Może można niektóre części zrobić z innego materiału co upiększyło by model? Za każdą podpowiedź będę wdzięczny.
P.S. Na forum nie znalazłem nic o tym okręcie więc założyłem nowy temat. :D
Piotr D.
x 1

Post autor: Piotr D. »

Jeśli to Twój pierwszy okręt, to daruj sobie... tylko się zniechęcisz. Model może ładnie wyjść, pod warunkiem że będzie się go kleiło mając do dyspozycji dwa egzemplarze.
pozdrawiam
Piotr
Kat

Post autor: Kat »

Model da sie skleić. Mi wyszły szpary (ok 5mm ) w poszyciu części nawodnej i ok 3mm w części podwodnej- zabrakło mi poszycia na długość, ale można tego uniknąć wycinając szkielet bez czarnych lini, ja ciołem za linią i mi wyszedł zaduży. Model nie jest zbyt trudny ani skomplikowany, mi nie sprawił większych problemów.

Pozdrawiam
Szaman

Post autor: Szaman »

Zobaczę co z nim zrobie. Ale z tego co wiem to każdy jest trudny. A człowiek musi sie na czymś uczyć. Kiedyś kleiłem ORŁA ale to było jakieś 8 lat temu więc wtedy mi nie wyszedł.
ODPOWIEDZ