Saratoga z II wojny światowej z GPM
Moderator: kartonwork
- Sleepwalker
“U.S. Navy aircraft carriers intended to operate with the main fleet were numbered in the "CV" series, which was originated as part of the cruiser ("C") group of designations.”Sleepwalker pisze:O ile pamietam to akronim CV pochodzi od: heaVier-than-air aicraft Carrier.
Żródło: DEPARTMENT OF THE NAVY -- NAVAL HISTORICAL CENTER
WASHINGTON DC 20374-5060
My tu gadu gadu....a tu firma GPM podała cenę modelu, która wynosi.....120,00 PLN (sto dwadzieścia złotych) to gdyby ktoś myślał że mi jedynka sie dostawiła z przodu.
Z lufami i elementami fototrawionymi (45 i 90) model przekroczył magiczną kwotę 250,00 PLN.
Zdaje się że nie będzie to już tanie hobby.
PS: do wszystkich :
Nie chcę wywoływać polemiki co do ceny czy cen modeli ale biorąc pod uwagę cenę modelu i to że można legalnie zamówić plany modelu za 30$ z przesyłką to coś mi tu nie pasuje....ja sobie chyba odpuszczę ten model....lub kupię kiedy ktoś po rozum się wybierze....
Z lufami i elementami fototrawionymi (45 i 90) model przekroczył magiczną kwotę 250,00 PLN.
Zdaje się że nie będzie to już tanie hobby.
PS: do wszystkich :
Nie chcę wywoływać polemiki co do ceny czy cen modeli ale biorąc pod uwagę cenę modelu i to że można legalnie zamówić plany modelu za 30$ z przesyłką to coś mi tu nie pasuje....ja sobie chyba odpuszczę ten model....lub kupię kiedy ktoś po rozum się wybierze....
W szczególności że jest firma która robi jednak tańsze modele... mówię tu o JSC, ale miała ona ostatnio też podobny "wybryk" jak GPM z modelem Quin Mary - też cena powala na kolana...
Mam nadzieję że rynek sam upomni się o rzeczywiste ceny...
Kogo teraz stać żeby kupować sobie same nowości które wyszły na rynek ?
lekko licząc jest to połowa średnich zarobków ...
Mam nadzieję że rynek sam upomni się o rzeczywiste ceny...
Kogo teraz stać żeby kupować sobie same nowości które wyszły na rynek ?
lekko licząc jest to połowa średnich zarobków ...
Najlepsze modele dopiero przed nami
w produkcji: Endurance (Interstellar)
KMH "Sokół" Radom
w produkcji: Endurance (Interstellar)
KMH "Sokół" Radom