Co sie stalo z...
Moderator: kartonwork
Co sie stalo z...
No wlasnie szukajac fotki orginalow do mojego kutra rybackiego wpadlem na ta fotke.Czy to nie jeden z kutrow ratowniczych typu Halny Co sie z nimi stalo
Mysle , ze nie masz racji Kemot. To prawdopodobnie wlasnie sam Halny , ktory wczesniej dyzurowal w Wladyslawowie . Zostal zastapiony jednostka nowego typu (Bryza) a i taka sama widzialem w Gdyni (Wiatr).Dzieki Imtowi dostalem fotke Powiewu , ktory nadal dyzuruje w Ustce . Czy ktos wie cos wiecej o tych nowych jednostkach ? Ciekawe czy sa tak samo dzielne jak rodzina Halnego
Ja HALNEGO widziałem rok temu jak stał w porcie w Łebie. Były na nim organizowane wycieczki w morze. Był to chyba HALNY, ponieważ miał wygrawerowaną na burcie nazwę HALNY, zresztą zamalowaną, no i znaki SAR
Pozdrawiam
Robert
---------------------------------
róbmy modele a nie wojny
Robert
róbmy modele a nie wojny
A ja widziałem Halnego we Władysławowie, jako model latający : ).
Ja statków/okrętów nie sklejam, ale najbardziej podobają mi sie właśnie takie stateczki i oczywiście żaglowce. Są bardziej realistyczne jako modele, niż naszpikowane działami i nadbudówkami okręty wojenne. To oczywiście moje subiektywne odczucie.
Ja statków/okrętów nie sklejam, ale najbardziej podobają mi sie właśnie takie stateczki i oczywiście żaglowce. Są bardziej realistyczne jako modele, niż naszpikowane działami i nadbudówkami okręty wojenne. To oczywiście moje subiektywne odczucie.
A ja natomiast w czasie wakacji wypatrzylem w CMM w Gdansku model i fotke nieco wiekszego brata Halnego okretu ratowniczego typu R-27 . Pare dni pozniej mialem okazje zobaczyc orginal jak opuszczal port w Gdyni. Jak dla mnie bardzo ladny stateczek .Gdyby jeszcze ktorys z wydawcow sie pokusil o jego wydanie to juz teraz zamawiam 1 sztuke
Widzę, że płodny to temat: http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... highlight=
Na warsztacie: hmm..rodzina? ;)