Po prostu (przynajmniej dla mnie) niesamowite! Bez komputera, bez lasera, bez części z żywicy, bez air brusha – modelarstwo kartonowe do trzeciej potęgi!
Ostrzegam - tylko dla modelarzy bez zdolności do odczuwania zawiści – w innym przypadku szkodliwe dla (własnego) zdrowia!
https://youtu.be/KSt57WEEjHc
Jak zbudować model motocykla?
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
- Heinrich Kosmala
- x 170
- WiatremCzesany
Re: Jak zbudować model motocykla?
Pape z dachu zrywa
Na szczęście na dachu mam piankę i jej nie zerwało.
Trochę taki "impresjonistyczny" jest ten model. Podziwiam pomysł i wykonanie. Widać, że "konwencja" tego wykonania nie zakłada "totalnego" realizmu ale zapewne dzięki temu model ten ma swój urok.
Po zakończeniu tego filmiku wyświetlił mi się filmik z budowy HMS Victory i tam też modelarz nie zakładał że wszystkie deski kadłuba będą do siebie idealnie pasowały, do końca jednak nie dotrwałem.
Trochę taki "impresjonistyczny" jest ten model. Podziwiam pomysł i wykonanie. Widać, że "konwencja" tego wykonania nie zakłada "totalnego" realizmu ale zapewne dzięki temu model ten ma swój urok.
Po zakończeniu tego filmiku wyświetlił mi się filmik z budowy HMS Victory i tam też modelarz nie zakładał że wszystkie deski kadłuba będą do siebie idealnie pasowały, do końca jednak nie dotrwałem.
- Sklejacz Maciej
- x 111
A jednak podziw dla człowieka. To co pokazał wbiło mnie w fotel (właściwie pod stół) . Może to dlatego, że u nas nie ma takich pudełek.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.