MG panzernest by RPM
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
chętnie bym zobaczył jakieś archiwalne zdjęcia z tym wynalazkiem...
patent jest wyjątkowo interesujący - zastanawia mnie np., czy było to używane "wielorazowo" (zamontować -> postrzelać -> wymontować -> przewieźć -> zamontować... itd.), czy po ustawieniu było już raczej stacjonarne... inna sprawa, że nie bardzo wyobrażam sobie demontażu takiej kopuły w warunkach polowych i ponownego montowania jej na kołach...
patent jest wyjątkowo interesujący - zastanawia mnie np., czy było to używane "wielorazowo" (zamontować -> postrzelać -> wymontować -> przewieźć -> zamontować... itd.), czy po ustawieniu było już raczej stacjonarne... inna sprawa, że nie bardzo wyobrażam sobie demontażu takiej kopuły w warunkach polowych i ponownego montowania jej na kołach...
zapraszam na Forum Historyczne
demontaż i owszem - ale tylko przy pomocy całkiem sporego dźwigu. ale już stawiania tego stabilnie na kółeczka i zaprzęgania - nie bardzo prawdę mówiąc...
btw - co zawierał przodek? MG + amunicję, peryskop i inną drobnicę?
btw - co zawierał przodek? MG + amunicję, peryskop i inną drobnicę?
tia...
nie ma jak germańska myśl techniczna...
(ale lać zaczęło...)
znaczy się - balast w czystej postaci? i pewnie też koło tony, żeby całość jako tako ustabilizować? czyli w sumie jakieś 2 - 2,5 t do ciągnięcia, z czego 1,4t bunkra? czyli koniki mogłyby mieć problem?
nie ma jak germańska myśl techniczna...
(ale lać zaczęło...)
znaczy się - balast w czystej postaci? i pewnie też koło tony, żeby całość jako tako ustabilizować? czyli w sumie jakieś 2 - 2,5 t do ciągnięcia, z czego 1,4t bunkra? czyli koniki mogłyby mieć problem?
eee...
sprawdziłem - nawet ze dwie...
i nic...
jeśli to nie była bomba, ani wąglik - to poproszę jeszcze raz na cmiet@wp.pl
z góry dzięki
sprawdziłem - nawet ze dwie...
i nic...
jeśli to nie była bomba, ani wąglik - to poproszę jeszcze raz na cmiet@wp.pl
z góry dzięki
teraz wszystko super. tylko jakoś nie mogę Ci odpowiedzieć na maila - za każdym razem wraca.
w każdym razie dzięki wielkie
w każdym razie dzięki wielkie