A jaką głowicę miały te nie-ćwiczebne rakiety co dostawaliście od ruskich. Ze zwykłym materiałem wybuchowym czy może jakieś gazy bojowe albo materiał rozsczepialny
Pozdrawiam
Robert
---------------------------------
róbmy modele a nie wojny
---------------------------------
Głowice bojowe byłyby nam dostarczone przez Rosjan tylko w razie wojny(chyba, że byłaby z nimi ). Natomiast sama głowica mogła zawierać wszelkie rodzaje ładunku, ale ćwiczenia opierały sie na założeniu użycia głowic jądrowych. W czasie pokoju jak pisałem, byliśmy w ciągłej gotowości do podesłania komuś ładunku betonu np. na budowę.
Topol jest fajny, ale słyszałem że z tej wyrzutni nigdy nie wystartował. Tymczasem fotka w kolorze - przygotowania do startu. Nie obracam żeby była większa.
To jest ruska kuchnia polowa
Czytałem, że program Topol zarzucono , bo zniszczenia wyrzutni przy starcie były zbyt duże. Dla Scuda stół startowy wymienia się co 8 startów.
Tompac nie wiem co widac u Ciebie na monitorze ale my rozmawiamy tu o MAZ-ie 543 i prosilbym o nie wcinanie sie z innymi bydlakami bo staramy sie uzyskac jak najwiecej informacji o polskim malowaniu a tak rozmowa zbacza z toru
No faktycznie z własnej strony takżę proszę o zdjęcia w polskim malowaniu bo te są dla mnie najbardziej wartościowe Chociarz wiadomo przyda się wszystko co dotyczy Scuda i Maza 543.
Pzweł pozdrawia hej