Witam
Nie wiem czy już ktoś pytał ale potrzebował bym 4-ech gotowych goleni podwozia głównego do I-22 Iryda
Jak ktoś mógł by pomóc to byłbym wdzięczny
I-22 Iryda
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
- Heinrich Kosmala
- x 170
Re: I-22 Iryda
Bardzo dowcipna odpowiedź!!!
Ale ja też nie wiem, co autor w swoim pytaniu miał na myśli...
Ale ja też nie wiem, co autor w swoim pytaniu miał na myśli...
Fakt może trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem, już naprawiam błąd. Potrzebował bym do modelu Irydy od Answera goleni glownych podwozia. Próby wykonania szablonów z drutu narazie mnie pokonaly
- Heinrich Kosmala
- x 170
Sorry, ale w dalszym ciągu nie wiem, co masz na myśli; są „gotowe“ (3D wydruk?) golenie, które można gdzieś kupić? Albo ma ktoś za ciebie pokleić sobie i wykonać ci te golenie?
Obawiam się, że jesteś skazany na samodzielne wykonanie.
Fakt, są dość fikuśne. Ale właśnie ze względu na konstrukcję nie spodziewałbym się by ktoś robił druk 3D takich goleni. Za delikatny chyba, żeby utrzymać model
Czasem trzeba robić wiele razy, żeby wreszcie wyszło. Jeśli nie idzie, polecam 30 min spaceru (to mój sposób jak mniĘ weźmie wkur... na model - jak na ten przykład dziś na "farbyczną" osłonę kabiny Hawka/Mohawka. Psia jej mać). Można przemyśleć technikę, sposób wykonania, narzędzia.
I kolejne podejście
Drut mosiężny 1 mm. Wg mnie najpierw trzeba wygiąć ten łuk na odpowiedniej długości, a reszta gięć pod kątem sama pójdzie.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
A w dawnych czasach król angielski w takich przypadkach korzystał z ... chłopca do bicia.gk pisze:polecam 30 min spaceru ... to mój sposób jak mniĘ weźmie wkur...
No ale czasy się zmieniły - i nawet jeśli jest się angielskim królem - to trzeba sobie radzić ... nadwyrężając stawy kolanowe oraz inne stawy