Jestem nowy na tym forum wiec na poczate sie przywitam :P
Czesc wszyscy!
Ale ja nie o tym..
Pasjonuje mnie modelarstwo i modele plastikowe, chcialbym zaczac je sklejac ale nie mam zadnego doswiadczenia ani w klejeniu ani w kupnie takich modeli.
Dlatego chcialbym zebyscie mi pomogli cos kupic...
Co byscie polecali w cenie do 80 złotych na poczatek?
Moze jakis jeden model?
Moze nawet dwa?
A moze jakis model z farbkami w srodku opakowania
P.S. Interesuje mnie glownie skala 1:33 a moje zainteresowanie kieruje się glownie na drugiej wojnie swiatowej wiec i dobrze by bylo gdyby modele byly odzworowaniem pojazdow z tego okresu...
Pozdrawiam!
Prosze o pomoc
Modele plastikowe/Wybór do 80zł
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Jeśli mówimy o plastikach - to wchodzi w grę skala 1:35 (pojazdy) albo 1:32 (latadła)
proponuję zacząć od poprzeglądania forum i relacji z budowy - z reguły prędzej czy później pada tam cena modelu. a hasło "pojazdy, II WW" - obejmuje jakieś kilkaset typów, każdy z kilkoma (-kunastoma) modyfikacjami. razem daje to parę tysięcy pojazdów. może więc jakoś bardziej konkretnie zadasz pytanie?
proponuję zacząć od poprzeglądania forum i relacji z budowy - z reguły prędzej czy później pada tam cena modelu. a hasło "pojazdy, II WW" - obejmuje jakieś kilkaset typów, każdy z kilkoma (-kunastoma) modyfikacjami. razem daje to parę tysięcy pojazdów. może więc jakoś bardziej konkretnie zadasz pytanie?
zapraszam na Forum Historyczne
Firma
Jak bedziesz kupowal jakis model to zwroc uwage na producenta. Ja ostatnio skleilem T-34 z jakiejs Moldovy i przyznaje ze byla to droga przez meke. Czesci byly ,,przyrosniete" do ramki i przy ich wylamywaniu lub wycinaniu poprostu sie lamaly na drobne kawaleczki. Gdy chcialem kupic do niego farby to okazalo sie ze w instrukcji podane sa numerki farb ktorych nie ma! Model kosztowal 15 zlotych ale okazuje sie ze lepiej wydac wiecej pieniedzy i kupic cos lepszego. (dlaczego nie moge pisac polskich znakow!!!)