*[Relacja/Pojazd] Sd.Kfz.7

Zakończone relacje i galerie gotowych modeli.

Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.

Awatar użytkownika
Jeziorek

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Jeziorek »

Rout, emocji za dużo nie ma bo wszyscy energię spożytkowują w górach albo nad wodą :)
Ethelfrid pracuj wytrwale, bo wielu patrzy chociaż się nie odzywają.
Na warsztacie:
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
Awatar użytkownika
Ethelfrid

Post autor: Ethelfrid »

Witam po dłuszej przerwie. Jutro wrzuce ostatnie fotki z moich prac i niestety relacja zostanie przerwana z powodu dluższego wyjazdu. Jednak nie wyrobiłem się przed terminem ale może cos za 2 miesiące uda sie cos wykombinować Ok koniec nudzenia. Pozegnam sie oficjalnie jutro.
Bede mial tam problemy z netem więc nie wiem jak częst będe tu zaglądał. i tak ostatnio sprawy związane z wyjazdem ograniczyły moj wolny czas do minimum :(

P.S do władz forum
model jest wykonany w ok 75% więc może się juz nadaje do Spisu relacji :D ale obiecuje. ze napewno go skoncze , bo kosztował mnie duzo pracy i napewno będzie SKOŃCZONY.
Awatar użytkownika
Ethelfrid

Chciałem się pożegnać na conajmniej miesiąc albo i dłużej a z modelarstwem conajmniej na 3 miesiące :(
Ale jak tylko dostane siędo netu to postaram się wpaść na forum.
Trzymajcie kciuki za mnie i za SD.KFZ.7 :)

Pozdrawiam
Ethelfrid
i odlatuje :aniol:
Awatar użytkownika
Ethelfrid

Witam po przerwie. Udalo mi sie dokopac do neta ,ale niestety w czyms w rodzaju kafejki. Jutro lece do Polski na pare dni i prawde mowiac mam dylemat. Bo juz nie moge wytrzymac bez modelarstwa i chce przywiesc sobie do Danii czesc mojego warsztatu i tu pojawia sie problem.
Czy przywiesc reszte elementow z Sd.Kfz.7 i robic je tutaj ( to co juz zrobilem niestety zostanie w Polsce gdyz nie widze sposobu na transport modelu ), czyli cos w rodzaju modelarstwa na odleglosc. Tzn. robienie dodatkow , gasek itp a potem montaz w warunkach domowych, czy tez zaczac nowy model. Jesli ktos ma jakies doswiadczenie w prowadzeniu 2 warsztatow to prosze o rade , co bedzie lepszym rozwiazaniem.

Pozdrawiam
Ethelfrid
Kat

Post autor: Kat »

Najlepiej weź i części od siódemki i coś nowego, bedziesz skelejać to na co masz ochote :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marcintosh
x 8

Post autor: Marcintosh »

Zalezy jak bedziesz sie przeprowadzal. Samochodem czy pociagiem nie widze problemu. Samolotem - zacznij nowy model :-)
Awatar użytkownika
Ethelfrid

Problem w tym , ze samolotem.
Wiem , ze moge chyba wziac tylko fatby wodne bo ponoc nie mozna rozpuszczalnika wnosic na poklad.
Chyba zrobie mix, czyli gasienice od 7 i cos nowego , teraz tylko dylemat co nowego, abym nie musial za duzo kartonu na podklejke zabierac hehe.
Zachcialo sie czlowiekowi na rok wyprowadzac :cry:
kainek

Post autor: kainek »

tylko uwzglednij ze model trzebaby przywiezc z powrotem tez :D
Awatar użytkownika
Ethelfrid

Idąc za wszymi radami warsztat spakowany - w bardzo ubogiej formie ale boję się nadbagażu. Zabieram gąski od Sd.Kfz. 7 i pare drobiazgów oraz nowy model , któym będzie Schwimmwagen. Myślę też nad zabraniem Horcha 1A który juz jest dawno zawieszony, z 1,5 roku. Co kolwiek będę robił postaram się zrobić relację , chodz pewnie malo ona wniesie :D
Pozdrawiam I żegnam na jakiś czas znowu
Awatar użytkownika
Ethelfrid

Witam pod Dluuuuugiej przerwie.
Jak obiecałem, powrót na Święta oznacza powrót do Sd.Kfz. 7
Ale jak to w zyciu bywa, pojawiły się ostre schody. Zamontowałem błotniki tylnie ( te duże) i postanowiłem przejśc do wykonania przodu pojazdu. I tu pojawiły się schody.
Rysunki montazowe nic mi nie mowią, brakuje tam z 10 % części ktore nigdzie nie pasują, nie jestem w stanie domyślić się wogołe jak to ma być a nawet jak pokazuje to rysunek to i tak nie jest to tak jak wychodzi w rzeczywistości. Mam Sd.kfz.7/2 z AH który niby jest modelem podobnym. Rysunki trochę pomagają , ale niestety różnice są dość spore :(
Dlatego Ogromna proźba. JEŚLI KTOŚ MA SKLEJONY TEN MODEL TO BLAGAM O ZDJĘCIA PRZEDNICH BŁOTNIKÓW ORAZ ŁĄCZENIA PRZEDNIEJ CZEŚCI Z GŁÓWNĄ CZĘŚCIĄ ( TĄ Z KRZESŁAMI) .
ODPOWIEDZ